Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ούτε… κουβέντα γίνεται για γήπεδο στον Εθνικό Πειραιώς

Χωρίς κατηγορία στις 15/01/2019

Δήλωση Δούρου: Αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες του Πειραιά 

Τ/Π |> Ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού άνω των 700 χιλιάδων ευρώ, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της ανάπλαση του χώρου, χωρίς βέβαια να εκτελείται το έργο προς χάριν του “αποδιοπομπαίου” Εθνικού Πειραιώς!

Ως φαίνεται οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, άρχισαν πλέον να συμπεριφέρονται… ειλικρινά και να μην “παραμυθιάζουν” τον φίλαθλο κόσμο του ιστορικού συλλόγου και της δοξασμένης ποδοσφαιρικής ομάδας του Εθνικού. Κι αυτό, διότι στις τελευταίες εξαγγελίες που γίνονται, ουδείς αναφέρεται στον Εθνικό, λες και ο σύλλογος είναι πλέον ανύπαρκτος!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και οσονούπω και οι βουλευτικές – κάτι που προμηνύει κάποιες εξαγγελίες και “χάϊδεμα αυτιών”, αλλά αυτή τη φορά, μετά τη σκανδαλώδη αδιαφορία για τον Εθνικό, κάποιοι αδίκως θα περιμένουν “εθνική” ψήφο…

Το παραπάνω σχόλιο προέκυψε από την είδηση ότι:

Την πρόοδο των εργασιών στον υπό ανάπλαση περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (αποκατάσταση και αναβάθμιση), στο Νέο Φάληρο, επέβλεψαν χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, παρουσία του προέδρου του δ.σ. του ΣΕΦ Νίκου Λύτρα, μελών του δ.σ. καθώς και των περιφερειακών συμβούλων Γιώργου Αλεβιζόπουλου και Μαρίας Λαμπρίδου.

Επισημαίνεται ότι μετά από τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής ήδη από το 2014 που ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης, για να επιστρέψει ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ από το ΤΑΙΠΕΔ, στην κυριότητα του οποίου είχε περάσει το 2012 εν όψει ιδιωτικοποίησης, στην αρμοδιότητα του Δημοσίου, πλέον έχει περιέλθει στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη για την αποτελεσματική συνεργασία. Ερωτηθείσα σχετικά, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, έναν σπουδαίο χώρο άθλησης και αναψυχής για τους συμπολίτες μας, που πλέον μπαίνει σε μια νέα εποχή με την αναβάθμιση και την ανάπλαση των 370 στρεμμάτων του». Και: «Βάζουμε τέλος στην απαξίωση, την εγκατάλειψη των τελευταίων ετών ενός χώρου που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αναβαθμίζουμε, ανακαινίζουμε, εκσυγχρονίζουμε αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους πολίτες στον Πειραιά και όχι μόνο. Σε όλη την Αττική. Γιατί πιστεύουμε στην αξία του μαζικού αθλητισμού ως εργαλείου κοινωνικής συνοχής».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ με ΦΠΑ, για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που θα κάνουν τον χώρο ασφαλή, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους με τη συντήρηση και αποκατάσταση των δικτύων άρδευσης και πυρόσβεσης, τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού καθώς και την κατασκευή δύο γηπέδων αντισφαίρισης. Αλλά και η ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΣΕΦ, έργο προϋπολογισμού 724.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: