Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Έδωσαν τα χέρια” ο Πειραιάς με δύο οργανώσεις εμπόρων

Χωρίς κατηγορία στις 16/09/2021

Δήμος, Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για μνημόνιο συνεργασίας

|> Η σύναψη τριμερούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά, της ΕΣΕΕ και του ΕΣΠ, αποφασίστηκε σε συνάντηση του δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, του pροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θ. Καπράλου και του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Γ. Καρανίκα.

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι να δημιουργηθούν μέσα από κοινές δράσεις και ενέργειες  όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν στην αγορά του Πειραιά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη και τη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Δημαρχείο Πειραιά, παρουσιάστηκε η έρευνα που διεξήγαγε το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ με τίτλο: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις εμπορικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου στην Αγορά του Πειραιά», η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΣΠ.

Στην έρευνα αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση της πειραϊκής αγοράς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η διερεύνηση  των αναγκών της. Με την πεποίθηση ότι μια νέα σελίδα ανοίγει για την πόλη, κατατέθηκαν προτάσεις με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων προβολής και προώθησης για τη στήριξη των πειραϊκών επιχειρήσεων, τη βελτίωση λειτουργίας της πόλης και την τόνωση της επισκεψιμότητάς της.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Καρύδης, η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ Β. Αρανίτου, ο γ.γ. του Δήμου Β. Ταταρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά Ηλ. Σαλπέας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: