Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις 14/7 ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια σε Δυτ. Ελλάδα και Νότια Κρήτη

Απόφαση Λαφαζάνη για δίμηνη παράταση για την υποβολή προσφορών 

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών για το 2ο Διεθνή Γύρο Παραχώρησης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις 20 θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και Νότιας Κρήτης από 14 Μαΐου, στις 14 Ιουλίου, αποφάσισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παράλληλα, το υπουργείο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να διαμορφώσει και οριστικοποιήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο στους τομείς της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, το οποίο θα εφαρμοστεί στις διαγωνιστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Σύμφωνα με το υπουργείο, κρίθηκε αναγκαία η παράταση, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες και οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και της ΕΔΕΥ, με στόχο να καταστεί ακόμα πιο έντονο και πιο ευρύ το ενδιαφέρον χωρών και εταιρειών για την ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων θαλάσσιων περιοχών.

«Στην κατεύθυνση αυτή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης χωρών και εταιρειών σε ένα πολύ πιο διευρυμένο διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολύπλευρων και πολυδιάστατων διεθνών ενεργειακών σχέσεων της χώρας μας» τονίζει το υπουργείο.

Εν τω μεταξύ, συστάθηκε στη γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιτροπή αξιολόγησης για τον διεθνή διαγωνισμό για παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις χερσαίες περιοχές «Άρτα – Πρέβεζα», «Αιτωλοακαρνανία» και «Βορειοδυτική Πελοπόννησος».

Την επιτροπή αποτελούν οι:

1. Απόστολος Αλεξόπουλος, γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, ως πρόεδρος.
2. Σοφία Σταματάκη, καθηγήτρια ΕΜΠ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ ΑΕ, ως αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή τον Ανδρέα Γεωργακόπουλο, καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ, αντιπρόεδρο της ΕΔΕΥ ΑΕ.
3. Σπυρίδων Μπέλλας, δρ. Γεωλόγος, αποσπασμένος υπάλληλος στη δ/νση Υδρογονανθράκων ΓΔΕ/ΓΓΕΟΠΥ/ΥΠΑΠΕΝ, ως µέλος, µε αναπληρωτή τον Δημήτριο Σακελλαρίου, δ/ντή Ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
4. Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός MSc, προϊστάμενος τμήματος της δ/νσης Υδρογονανθράκων ΓΔΕ/ΓΓΕΟΠΥ/ΥΠΑΠΕΝ, ως µέλος, µε αναπληρωτή τον Ιωσήφ Αθανασιάδη, Μηχανολόγο Μηχανικό MSc, υπάλληλο της ίδιας δ/νσης.

Απάντηση