Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δαπάνη 7,65 εκ. ευρώ για διαχείριση απορριμμάτων σε Κύθηρα-Αντικύθηρα

Χωρίς κατηγορία στις 29/07/2015

Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων των νησιών, υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Κυθήρων και του ΧΑΔΑ Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων, την κατασκευή και λειτουργία  Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) του Δήμου Κυθήρων στη θέση “Λαχνός” και μικρού ΧΥΤ Αντικυθήρων (κατά την έννοια της ΚΥΑ 4641/232/2006) και επιπλέον τα υποστηρικτικά έργα για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων των νήσων.

Συγκεκριμένα το έργο αποτελείται από τέσσερα υποέργα:

  1. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κυθήρων και ΧΑΔ Δημοτικής Ενότητας Αντικυθήρων και κατασκευή και λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφή Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα και μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα.
  2. Προμήθεια μονάδας κομποστοποίησης και βοηθητικού εξοπλισμού.
  3. Προμήθεια εξοπλισμού συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς απορριμμάτων.
  4. Προμήθεια οχήματος συμπίεσης και προώθησης απορριμμάτων.

“Η προάσπιση της νησιωτικότητας γίνεται με πράξεις και έργα υποδομής, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά της Αττικής με όρους που εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη και βιώσιμη οικολογική και οικονομική διαχείριση των αποβλήτων”, δήλωσε σχετικά η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: