Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεμένα στους κάβους σήμερα τα καράβια, για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 13/09/2023

24ωρη απεργία από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)

|> Έως τις 23:59 θα διαρκέσει η σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή το θάνατο του άτυχου 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά. Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ, τονίζεται:

«Η Πολιτεία οφείλει και πρέπει να λάβει άμεσα και χωρίς καμία αναβολή όλα τα απαραίτητα μέτρα που σκοπό έχουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Οι Έλληνες Ναυτικοί, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους διεθνείς πλόες είναι παραδείγματα προς μίμηση για την ναυτοσύνη τους και για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Αυτός είναι διαχρονικά ο Έλληνας Ναυτικός και δεν είναι ανεκτό με αφορμή το τραγικό αυτό συμβάν και την επιλογή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό, να κατηγορούνται και να στοχοποιούνται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες Ναυτικοί», τονίζει μεταξύ άλλων η ΠΝΟ.

Εξ άλλου, σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αναφέρεται: «Η εγκληματική ενέργεια που σημειώθηκε από μεμονωμένα άτομα στο ‘’Blue Horizon’’ και είχε ως αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Τα όσα διαδραματίστηκαν στον καταπέλτη του πλοίου συνιστούν όνειδος για αυτούς που συνετέλεσαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Από την αρχή καταδικάσαμε αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια και τονίσαμε την ανάγκη όλοι οι υπεύθυνοι να πληρώσουν με την ανώτερη των ποινών για τις πράξεις τους. Ταυτόχρονα καταγγείλαμε την εταιρία “Blue Star Ferries” όπως και όλες εκείνες τις εταιρίες που συστηματικά και επαναλαμβανόμενα παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών, των Ναυτεργατών και των ίδιων των πλοίων!

Επισημάναμε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, του ΥΕΝ και των Λιμενικών Αρχών οι οποίες εξολοκλήρου ευθύνονται για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας στην ασφάλεια των πλοίων και των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων. Από την άλλη θεωρούμε αβάσιμο και παντελώς άδικο μέσα από αυτό το τραγικό περιστατικό να «τσουβαλιαστεί» και να ταυτιστεί ένας ολόκληρος κλάδος με αυτή την ενέργεια. Η απεργία δε έχει σκοπό μόνο να διαχωρίσει ο Ναυτεργατικός κόσμος την θέση του από αυτό το ειδεχθές έγκλημα, αλλά ταυτόχρονα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στα πλοία, στη ναυσιπλοΐα και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα!

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και να συμβάλουν στην καθολική συμμετοχή και επιτυχία της».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: