Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φυτεύονται 19 δέντρα στην Τερψιθέα από δωρητές-εθελοντές

Χωρίς κατηγορία στις 19/01/2018

Σήμερα στις 12:30 μμ από την δημοτική υπηρεσία Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Τ/Π |> Σαν… παράνομη ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή εμφύτευση 19 μεγάλων δέντρων στις πάνω πλατείες της Τερψιθέας. Κι αυτό επειδή, ενώ πρόκειται περί δωρεάς δύο πολιτών προς τον Δήμο Πειραιά και όμως οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, μέχρι στιγμής δείχνουν να μην το γνωρίζουν. Τουλάχιστον αυτό συμπεραίνεται αφού δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για τόσο σημαντικό δρώμενο.

Όπως γράφτηκε χθες στον Τ/Π η εμφύτευση θα γίνει στις 12:30 μμ και το γεγονός έγινε γνωστό από ανάρτηση στο f/b από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρο Βοϊδονικόλα, ο οποίος ανέφερε ότι τα 19 μεγάλα δέντρα είναι προσφορά του γιατρού Γιάννη Καταφυγιώτη και επεσήμανε πως πρόκειται για “μια πρωτοβουλία ενίσχυσης του πράσινου της πόλης που θέλουμε να γίνει παράδειγμα ευαισθητοποίησης για όλους τους συμπολίτες μας!“. Τέλος τόνιζε με ένα κάλεσμα: “Σας περιμένουμε όλους στην δράση μας αυτή που θά ΄χει και συνέχεια!“.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Εκτός από τον γιατρό πού προσέφερε τα 19 δέντρα, είναι και ο Βασίλης Κιολέογλου, ο οποίος ανέλαβε αφιλοκερδώς την υλοποίηση της μελέτης επιλογής και φύτευσης των δέντρων.

Ας δούμε έναν διάλογο που αναπτύχθηκε στο f/b…

Basilis Kioleoglou Η αρχική ιδέα ήταν του Πειραιώτη Giannis Patroclos Katafigiotisόπως και η δωρέα, η υλοποίηση μελέτης φύτευσης και επιλογής δέντρων εγίνε αφιλοκερδώς απο εμένα Basilis Kioleoglou Kioleoglougreen και ο αγαπητός Αντιδήμαρχος και πλεόν φίλος Voidonikolas Stavros ήταν πρόθυμος στο οτι ζητήσαμε να προσπαθήσει να μας το προσφέρει. Μακάρι αυτή η ομορφη προσπάθεια να βρει μιμητές και να πρασινίσει ο Πειραιάς μας εστω και απο εθελοντικές δωρεές και πρωτοβουλίες.

Voidonikolas Stavros Αγαπητε φιλε Basilis Kioleoglou σ ευχαριστω προσωπικα οχι μονο για την τωρινη συνεργασια μας αλλα και γιατι καιρο πριν εκπονησες μελετη για το πρασινο της πολης με ιδεες και προτασεις η οποια θα ληφθει πολυ σοβαρα υπ οψιν απ την δνση Πρασινου για μελλοντικες αναπλασεις!Μετα την κοινη καλοκαιρινη μας φυτευση στον κατω κηπο Τερψιθεας και στο παρκο ΙΚΑ η αυριανη Δενδροφυτευση ειναι απλα ο δευτερος(μεγαλος ομολογω) κρικος στην σειρα εθελοντικων δρασεων που συμφωνησαμε και ελπιζω κι αλλες συλλογικοτητες να μιμηθουν!

Basilis Kioleoglou Είμαι στη διάθεση σας για να υλοποιήσουμε νέα οράματα και ιδέες και με τις γνωσεις και τις εμπειρίες μου να συμβάλω όσο μπορώ. Χάρηκα που συνεργαστήκαμε ιδανικά και παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που συναντήσαμε ήσασταν δίπλα μας. Να είστε παντα καλα και θα συνεχίσουμε την ομορφη προσπάθεια.

Τέλος, μέσω της αφίσας που αναρτήθηκε στο f/b –και όχι από επίσημη ανακοίνωση– γίνεται γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα δημοτών. Και οι εθελοντές σημειώνουν:

  • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Μία σκέψη στο “Φυτεύονται 19 δέντρα στην Τερψιθέα από δωρητές-εθελοντές

  1. Παράθεση: Παρουσία δημάρχου, δωρητή και εθελοντών, έγινε η δενδροφύτευση στους κήπους της Τερψιθέας

Απάντηση