Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεν αυξάνεται το ηλεκτρικό, με τροπολογία που κατατίθεται στη Βουλή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/03/2015

Ακυρώνονται οι αυξήσεις του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που είχε αποφασίσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από 1-1-2015, με τροπολογία – προσθήκη που έχει συντάξει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Παράλληλα , σύμφωνα με το υπουργείο θα προχωρήσει επανεκτίμηση των εσόδων του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κλπ. που τροφοδοτείται από το εν λόγω τέλος.

Η τροπολογία προβλέπει συγκεκριμένα ότι:

«Για το έτος 2015 οι μοναδιαίες χρεώσεις του Ειδικού Τέλους για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων παραμένουν αμετάβλητες στο ύψος που έχουν καθοριστεί για το έτος 2014».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα επανεκτίμησης και επαναπροσδιορισμού των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού του άρθρου 40 του ν. 2773/1999 για την εξυπηρέτηση των σκοπών που επιδιώκει, χωρίς την εν τω μεταξύ επιβάρυνση των καταναλωτών από τυχόν αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: