Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δεν καταργείται εύκολα η αργία της Κυριακής στην Ελλάδα – Υπήρχε κίνηση αλλά χωρίς… σακούλες!

Χωρίς κατηγορία στις 06/11/2017

Δηλώσεις Κορκίδη

Τ/Π |> Κίνηση παρατηρήθηκε χθες στην αγορά, αλλά οι καταναλωτές αρκέστηκαν να κοιτάνε τις βιτρίνες και να μην κρατάνε σακούλες.  Η Κυριακή για τον Έλληνα, φαίνεται ότι ακόμη δεν μπορεί να “καταργηθεί”, παρά τον καταιγισμό πυρών από διαφόρου είδους συμφέροντα που πάνε να εξαφανίσουν τους μικρομεσαίους και γενικά την εγχώρια επιχείρηση.

Π πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την αγοραστική κίνηση της χθεσινής εργάσιμης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων:

«Ικανοποιητική μεν η επισκεψιμότητα στα ανοικτά καταστήματα, αλλά με πολύ περιορισμένες αγορές δε. Πολύς κόσμος, λίγες σακούλες. Οι καταναλωτές δεν φάνηκαν να δελεάζονται από τα ελκυστικά ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και έδειξαν συγκρατημένοι, χωρίς να ξεφεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Παρατηρήθηκε, προτίμηση των καταναλωτών στις αγορές επώνυμων προϊόντων και στις στοχευμένες αγορές στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης κυρίως παιδικών και γυναικείων. Ακολούθησαν τα καλλυντικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή Κυριακή η αγοραστική κίνηση ήταν πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, ενώ δεν υπήρξε κάποια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση ή αλυσίδα που να εκφράσει κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη λειτουργία και την εμπορική κίνηση της θεσμοθετημένης πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου. Το λιανικό εμπόριο το τελευταίο διάστημα, κινείται με μηνιαίες αυξομειώσεις από -2,5% εως +1,9% και με μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα τη δραστηριότητα. Αναλυτικά για κάθε πόλη και αγορά το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τόσο της 5ης Νοεμβρίου όσο και όλου του 15μέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων στις 16 Νοεμβρίου»

Απάντηση