Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δηλώσεις Γκριμάλντι για Maserati, Minoan και… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/03/2015

Για τις Maserati, την Ελλάδα και την Κούβα μίλησε στην “Wall Street Journal” ο Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου “Grimaldi”, με την ευκαιρία μίας παραγγελίας για την κατασκευή πέντε γιγαντιαίων car carriers αξίας 300 εκατ. δολ. τα οποία θα απασχολούνται για την μεταφορά οχημάτων της Fiat Chrysler Automobiles NV.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην “Wall Street Journal” ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Emanuele Grimaldi το κάθε πλοίο θα μεταφέρει 7.000 αυτοκίνητα σε 13 decks.

Η εταιρεία με έδρα την Νάπολη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί περισσότερα από 100 πλοία με πέντε κύριες εταιρείες τις Grimaldi Lines, Atlantic Container Lines, Minoan Lines, Malta Motorways of the Sea και Finnlines , οι οποίες μεταφέρουν αυτοκίνητα και εμπορευματοκιβώτια από τις ΗΠΑ και τον Καναδά προς την Ευρώπη και τη Δυτική Αφρική, από την Ευρώπη προς τη Νότια Αμερική και τη Δυτική Αφρική, και από τη Βόρεια Ευρώπη προς τη Μεσόγειο. Επίσης μετακινούν επιβάτες στην Μεσόγειο και τις χώρες της Βαλτικής.

Οι πωλήσεις των μεταφορέων αυτοκινήτων είναι ένα βαρόμετρο για τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, και ο όμιλος Grimaldi είναι φέτος αισιόδοξος ότι θα σημειωθεί μία ανάκαμψη μετά από την ύφεσης του 2008 και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Μετά από μερικές πολύ κακές χρονιές της οικονομίας στη νότιο Ευρώπη θα υπάρξει μία άνοδος των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων η οποία θα ωφελήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες εκτίμησε στην αμερικάνικη εφημερίδα ο κ. Grimaldi.

Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, έχουν υποφέρει πολλά από την κρίση, και οι άνθρωποι δεν έχουν αλλάξει τα αυτοκίνητά τους. Στην Ιταλία, στα καλά χρόνια, είχαμε 2,4 εκατομμύρια πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ετησίως τώρα είναι στο ένα εκατομμύριο, πρόσθεσε.

Ο κ. Grimaldi συμπλήρωσε ότι η πτώση των επιτοκίων έχει μειώσει σημαντικά το κόστος δανεισμού τόσο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους των χωρών, όσο και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ η πτώση του ευρώ καθιστά τις ευρωπαϊκές μάρκες αυτοκινήτων πιο ανταγωνιστικές στο εξωτερικό. Τα αυτοκίνητα όπως η Maserati είναι πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ και η πτώση των τιμών του πετρελαίου είναι προς όφελος όλων. Αυτό το έτος θα είναι σίγουρα καλύτερο, είπε.

Για όσους στον τομέα της ναυτιλίας, έχουν κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις, το μέλλον φαίνεται ελπιδοφόρο, συνέχισε ο κ. Grimaldi. Ακόμη και αν η τιμή των καυσίμων κινείται ανοδικά είμαστε πλέον πολύ πιο αποτελεσματικοί. Κρίση ή όχι κρίση, τα αγαθά θα πρέπει να μετακινηθούν από τη θάλασσα, έτσι δεν με φοβίζει ο κίνδυνος ανέφερε.

Για Minoan Lines

Ο κ. Grimaldi, μίλησε και για την Ελλάδα καθώς μέσω της Minoan Lines δραστηριοποιείται στη χώρα. Όπως είπε δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, διότι “η νέα αριστερή κυβέρνηση της καταχρεωμένης χώρας θέλει καλύτερους όρους χρηματοδότησης στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός και η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, είπε. Αλλά ακόμα κι αν αφήσει την ευρωζώνη, θα υπάρξει υποτίμηση του νέου νομίσματος, η οποία θα καταστήσει φθηνότερη για τους τουρίστες την Ελλάδα ενώ θα μειώσει το κόστος των μισθών μου“, πρόσθεσε.

Εκτός από την Ευρώπη, ο κ. Grimaldi αναμένει ανάπτυξη για επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία στις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα και την Καραϊβική. Εάν οι σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας αναπτυχθούν πλήρως θα δημιουργήσουν πολλές νέες ευκαιρίες στην Καραϊβική, είπε.

Πηγή: theseanation.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: