Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δηλώσεις με δύο νέους κωδικούς στο έντυπο Ε2 για ιδιοκτήτες ακινήτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 08/04/2015

Πηγή: naftemporiki.gr

Με νέες στήλες στις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να αναγράψουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να εμπλουτιστεί το έντυπο Ε2, το οποίο συμπληρώνεται κάθε χρόνο από όσους φορολογούμενους εισπράττουν εισοδήματα από ακίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έντυπο πρόκειται να προστεθούν δύο καινούργιες στήλες.

Στην πρώτη, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό «δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναγραφεί ο αριθμός του μισθωτηρίου που έχει κατατεθεί στην εφορία μέσω ηλεκτρονικής οδού.
Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια είναι πλέον υποχρεωτικά, η εφορία θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονική διασταύρωση και να εντοπίζει αν το ενοίκιο που δηλώνεται ως εισόδημα στο Ε2 (και το οποίο θα μεταφέρεται πλέον αυτόματα στο Ε1) ταιριάζει με αυτό που φαίνεται στο συμβόλαιο. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα εντοπίζεται και αν έχει δηλωθεί το εισόδημα από όλους τους συνιδιοκτήτες.
Η 2η καινούργια στήλη καλεί τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν το είδος μίσθωσης χρήσης ακινήτου. Το τι θα συμπληρωθεί και πώς θα φανεί από τις αναλυτικές οδηγίες όταν αυτές δοθούν στη δημοσιότητα.
Όλες οι στήλες στο νέο Ε2 έχουν ως εξής (σε παρένθεση ο αριθμός της κάθε στήλης):
1. Αύξων αριθμός (1)
2. Τοποθεσία (Οδός, αριθμός, πόλη ή χωριό, θέση και ταχυδρομικός κώδικας) (2)
3. Θέση ακινήτου (ισόγειο, 1ος όροφος, 2ος όροφος κλπ) (3)
4. Κατηγορία ακινήτου (οικία, κατάστημα, γραφεία, χώρος στάθμευσης κτλ) (4)
5. Επιφάνεια (σε τ.μ) (5)
6. Ονοματεπώνυμο (6)
7. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (7)
8. Διάρκεια ενοικίασης (8-10)
9. Πραγματικό ή τεκμαρτό μηνιαίο μίσθωμα (11)
10. Ποσοστό συνιδιοκτησίας (12)
11. Ακαθάριστο εισόδημα από εκμίσθωση ξενοδοχείων, κλινικών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αιθουσών θεαμάτων, καταστημάτων, γραφείων αποθηκών κτλ, γαιών, εγκαταστάσεων ή κατασκευών (13)
12. Εκμίσθωση κατοικιών βιομηχανοστασίων με ΦΠΑ και κέντρων με ΦΠΑ, δωρεάν παραχώρηση κατοικιών, ξενοδοχείων, αιθουσών θεαμάτων (14)
13. Εκμίσθωση χώρων τοποθέτησης επιγραφών, υπεκμίσθωση ακίνητης περιουσίας, εκμίσθωση κοινόχρηστων χώρων – εκτός κατοικιών (15)
14. Δωρεάν παραχώρηση χώρων τοποθέτησης επιγραφών, ιδιοχρησιμοποίηση ξενοδοχείων, κλινικών, σχολείων, αιθουσών κινηματογράφου κλπ (16)
15. Είδος μίσθωσης χρήση ακινήτου (17)
16. Αριθμός Παροχής Ρεύματος (εννέα πρώτα ψηφία) (18)
17. Αριθμός δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας (19).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: