Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σθεναρή αντίσταση από Δημ. Καμμένο στην (ν)τροπολογία για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

ΕΛΛΑΔΑ στις 18/09/2017

“Είναι εθνικά επιζήμια”!

|> Την απόσυρση της προβληματικής, υπουργικής τροπολογίας που ανοίγει νέο δρόμο για την αναγνώριση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” ζητά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, με αφορμή δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” και μάλιστα την χαρακτηρίζει ως “επιπόλαιη” και “εθνικά επιζήμια”, ενώ προαναγγέλλει πως ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δημ. Καμμένος, αναφέρει:

“Είναι μία επιπόλαιη τροπολογία. Πώς αλλιώς να εξηγήσω ότι παρ ολίγον να ‘αναγνωρίσουμε’ δια νόμου “Τούρκους” στην Θράκη Μας; Αποδεχόμαστε μήπως ότι καταστρατηγούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσων αυτοπροσδιορίζονται ως “Τούρκοι Δυτικής Θράκης” με δική τους ΄σημαία΄; Αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης “πρωτοβουλίας”.

Προσωπικά θα την καταψηφίσω, εάν τελικά κατατεθεί ως έχει. Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό. Στην Ελλάδα ζει μία θρησκευτική μειονότητα με μέλη της Έλληνες πολίτες. Όμως όταν σαφής σκοπός του σωματείου ήταν η προώθηση της ιδέας ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια εθνική μειονότητα… αλλάζει το αντικείμενο της συζήτησης. Η Συνθήκη της Λωζάννης αναγνωρίζει θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα. Το σωματείο επιδίωκε να διαδώσει την ιδέα της ύπαρξης μιας τουρκικής μειονότητας στα πλαίσια του ελληνικού κράτους και να εξυπηρετήσει έτσι συμφέροντα τρίτου κράτους (ήτοι της Τουρκίας). Ξεχνούμε ποιοι μιλούν ανοιχτά για “ανεξαρτητοποίηση” της Θράκης και κατάληψής της από την (κατ’ αυτούς) “μητέρα Τουρκία”; Περαιτέρω και προς ενημέρωση όσων αγνοούν τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματίου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μεταξύ άλλων αναφέρεται: «…όπως εργαστεί υπέρ της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής διαπαιδαγώγσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, να δημιουργήσει μεταξύ αυτών ειλικρινείς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης και να συμβάλει εις την μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης διάδοση των πνευματικών, κοινωνικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων των προελθουσών εκ της Τουρκίας μεταπολιτεύσεως». Θυμίζω επίσης ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!” και καταλήγει η δήλωση του λέγοντας “Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές τώρα που διάβασαν το καταστατικό της “Ένωσης” να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία”.

Απάντηση