Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το έχουν παραξευτιλίσει μ΄αυτά τα “μαραφέτια”, για να… “βγάλουνε θέμα”!

Χωρίς κατηγορία στις 31/03/2016

Ντροπή πια!

konstantaras dim

|> Δημ. Κωνσταντάρας

Τα λεγόμενα «δημόσια πρόσωπα», είτε καλώς ονομάζονται «δημόσια» (διότι είναι κάποιες προσωπικότητες που έχουν δημόσια αξιώματα ευθύνης η έχουν μια δράση και μια καριέρα που δημιουργεί προϋποθέσεις η γνώμη τους να έχει ουσία και σημασία) είτε κακώς (διότι απλώς έχουν γίνει γνωστά κάνοντας , ψυχαγωγικές κυρίως, εκπομπές στην τηλεόραση δείχνοντας το… ντεκολτέ τους ή κάνοντας πλάκα εις βάρος άλλων και απολαμβάνουν μιας εφήμερης, παροδικής «δημοφιλίας» κάνοντας πράγματα που δεν έχουν σημασία) γίνονται «στόχοι» των τηλεοπτικών συνεργείων που συνωστίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις και αγωνιωδώς προσπαθούν να τους αποσπάσουν μια δήλωση. Γιατί; Γιατί αυτό τους έχουν ζητήσει οι προϊστάμενοί τους: Να βρουν κάποιο «γνωστό», να πάρουν μια δήλωση της στιγμής, αβασάνιστη και ανερμάτιστη και να «δημιουργήσουν θέμα» που θα… συζητηθεί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν «κάτι» να πουν.

Πολλοί τις κάνουν αυτές τις «δηλώσεις» της μαύρης συμφοράς. Δεν αντιλαμβάνονται τι βλακεία έχουν πει, δεν ξέρουν καν το θέμα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε παρά τα 30 δευτερόλεπτα δημοσιότητας.

Σε μια μεγάλη εκδήλωση, όπως η συναυλία , στο Μέγαρο για το Προσφυγικό, πηγαίνουν πολλοί «επώνυμοι» , είτε προσκαλεσμένοι, είτε πληρώνοντας το εισιτήριό τους. Εκεί είναι και τα τηλεοπτικά συνεργεία, με ρεπόρτερς να αναζητούν «θέμα» για τις εκπομπές όπου δουλεύουν. Για το μεροκάματό τους (ΑΝ το βγάζουν). Και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ουσία της εκδήλωσης, είτε το περιεχόμενό της. Τους ενδιαφέρει να «στριμώξουν» για παράδειγμα τον Γιώργο Νταλάρα ή τον Νίκο Αλιάγα ή τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (που ευγενικά ανταποκρίνονται στο… προκλητικά και ενοχλητικά προτεταμένο μικρόφωνο «στη μούρη» τους και περιμένουν την ερώτηση για να απαντήσουν) και να… βγάλουν θέμα.

Αυτό έγινε και το βράδυ της Δευτέρας, στο Μέγαρο, στη Μεγάλη Εκδήλωση/συναυλία «Πατρίδες που έγιναν φωτιά -Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες», του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τού International Foundation for Greece (IFG) , για τη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την κάλυψη των αναγκών της προσωρινής διαμονής τους.

Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για την εκδήλωση, έτσι; Είδα, μπροστά στα μάτια μου, να «στριμώχνουν» τον Γιώργο Νταλάρα και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (προφανώς και άλλους που δεν είδα) να τους αφήνουν να πουν δυο κουβέντες για την εκδήλωση και την εθελοντική τους προσφορά και στη συνέχεια να τους ρωτάνε τη γνώμη τους για τον Νότη Σφακιανάκη κι αυτά που είπε σε κάποιες εκπομπές για τους «λαθρομετανάστες» και τους… εξωγήινους. Ο Νταλάρας και ο Μαχαιρίτσας εκλήθησαν να σχολιάσουν τον Νότη Σφακιανάκη για τα περί… εξωγήινων. Φυσικά και οι δυο τους (ο Νταλάρας ύστερα από θυμωμένη αντίδραση της γυναίκας του Άννας μάλιστα) ευχαρίστησαν, γύρισαν το κεφάλι τους από την άλλη πλευρά και έφυγαν.

Φταίνε οι ρεπόρτερς; Κάποιος άλλος που τους ανάγκασε (προφανώς) να κάνουν τέτοιες ερωτήσεις; Το ανύπαρκτο μεροκάματο; Η «εξάρτηση» από τον ….προϊστάμενο; Το μυαλό που κουβαλάμε;

Κάντε μια προσπάθεια ρε παιδιά της τηλεόρασης. Το έχουμε παραξευτιλίσει το πράγμα. Ό,τι φτιάχτηκε πενήντα χρόνια, το γκρεμίζουμε. Ντροπή πια. Βγείτε από το Γυάλινο Κουτί!

Απάντηση