Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων και ποτών

Χωρίς κατηγορία στις 09/04/2016

Στις 7-8 Ιουλίου

Ο υφυπουργός Εξωτερικών,Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε με τους πρέσβεις των βαλκανικών χωρών στην Ελλάδα, στους οποίους ανακοίνωσε την διοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ‘’Γερμανός’’ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 -8 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο άσκησης οικονομικής διπλωματίας και προώθησης των διακρατικών οικονομικών σχέσεων, στόχο έχει την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δημιουργίας στενότερων οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, και ενίσχυσης της εξαγωγικής μας προσπάθειας.

mardas presbeis

Από αριστερά, ο επικεφαλής γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων Davko Angelov, ο πρέσβης της Σερβίας Dusan Sasojevic, ο πρέσβης της Ρουμανίας Lucian Fatu, o ΥΦΥΠΕΞ Δημ. Μάρδας, ο πρέσβης της Αλβανίας Dashnor Dervishi, ο πρέσβης της Κροατίας Ivan Starcevic, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Βουλγαρικής Πρεσβείας Mariana Petrova και ο πρέσβης της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Dragan Bozanic.

Στο συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή των επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων της Θεσσαλονίκης, θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από τις βαλκανικές χώρες. Κύρια θεματική του θα είναι ο κλάδος τροφίμων και ποτών, ενώ έμφαση θα δοθεί σε θέματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα καθώς και της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απάντηση