Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το Ίδρυμα Ωνάση “ανοίγει τα φτερά του” στον Αγ. Ι. Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/04/2022

Δημιουργείται το σύμπλεγμα χώρων “Onassis Renti” που στόχο έχει να προσφέρει στις γειτονιές ευκαιρίες για Τέχνη και πολιτισμό

|> Σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών μετατρέπει ένα παλιό μηχανουργείο του Ρέντη, το Ίδρυμα Ωνάση. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο στον υπόγειο χώρο του κτιρίου της οδού Λεγάκη 7, με την παραχώρηση της “Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση” λειτουργεί ο εναλλακτικός τεχνοχώρος “Cartel” του σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη. Στον χώρο φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές και ποιητικές βραδιές, σεμινάρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Το νέο σύμπλεγμα χώρων “Onassis Renti” στόχο έχει να αξιοποιήσει τις γειτονιές της πόλης, προσφέροντας ευκαιρίες για διάλογο στην Τέχνη και τον πολιτισμό.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Είναι χαρά και συγκίνηση μεγάλη που ένας βιομηχανικός χώρος μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση. Το “Onassis Renti” ένα σύνολο χώρων πολιτιστικών δράσεων θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη μας αλλά για ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής. Το γεγονός ότι και το “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” επέλεξε τον Δήμο μας για να λειτουργήσει σε ένα χώρο 9,5 στρεμμάτων το “Γήπεδο Ζωής” του Παναγιώτη Γιαννάκη, ανοίγει τους ορίζοντές μας και μάς γεμίζει με αισιοδοξία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τα δυο ιδρύματα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και δεσμεύομαι ότι θα σταθούμε αρωγοί στο έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: