Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διάλεξη Θεοφ. Μαλκίδη τη Δευτέρα στον Ασπρόπυργο για τη Γενοκτονία

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/05/2015

Την Κυριακή ποδηλατοδρομία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Τη Δευτέρα 18/5 στις 8 μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ασπροπύργου «Δημήτριος Καλλιέρης» (Αλέκου Παναγούλη 13 – πλατεία Αγίου Δημητρίου) θα δώσει διάλεξη ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης, με θέμα : “Το εθνικό και διεθνές αίτημα για τη Γενοκτονία“, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σημειώνεται ότι ο Θεοφάνης Μαλκίδης είναι καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών, για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων,

Εξ άλλου, μία συγγενής εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «Homentmen», σε συνεργασία με τους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Πρόκειται για ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/5, στις 11 πμ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίωνκαι θα συμμετέχει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά.

Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Κοραή στον Πειραιά και σημείο τερματισμού η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: