Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ε-έρευνα του Δήμου Πειραιά για την τουριστική ανάπτυξη

Εν Δημω στις 14/10/2020

Διάλογος με τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου-Ερωτηματολόγιο 5’ λεπτών

|> Ο Δήμος Πειραιά και το “Destination_Piraeus” στο πλαίσιο κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για την τουριστική προβολή της πόλης, ανοίγουν διάλογο με τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Η έρευνα πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Προορισμού – Destination Management Organization (DMO) του Δήμου Πειραιά, που έχει συσταθεί κατά τα πρότυπα λειτουργίας ώριμων τουριστικών προορισμών στο εξωτερικό.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη η διαβούλευση των φορέων για  την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Πειραιά, ενώ με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τους πολίτες, επιδίωξη είναι να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα καθορίσουν τις επιλεγόμενες δράσεις και την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου.

Στα χέρια της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται ήδη ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το “Destination Piraeus’, το οποίο δημιουργήθηκε το 2014 και αποτελεί έως σήμερα το βασικό μέσο προβολής της πόλης του Πειραιά, με έντυπους καταλόγους, ιστοσελίδα, διαδραστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και έντονη παρουσία στα social media.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παράλληλα, με μία σειρά μεγάλων έργων που υλοποιούνται ήδη στην πόλη ή έχουν λάβει το πράσινο φως για χρηματοδότηση, ο Πειραιάς φιλοδοξεί να μετατραπεί σε έναν σημαντικό αυτόνομο τουριστικό προορισμό.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως ο Δήμος Πειραιά, ακολουθώντας επιτυχημένα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία, προχώρησε στη σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού με στόχο την ανάπτυξη και εδραίωση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού.

>Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο ΕΔΩΗ συμπλήρωσή του είναι ανώνυμη και διαρκεί περίπου 5 λεπτά.

Απάντηση