Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι Δημοκρατίες, ο Covid-19 και η δημόσια υγεία στην Ευρώπη…

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 14/10/2021

Διάσκεψη 47 Ευρωπαίων Προέδρων Κοινοβουλίων (Αθήνα 21-22/10) – Διοργάνωση από Βουλή των Ελλήνων και την ΚΣ του ΣτΕ

|> Οι Πρόεδροι Κοινοβουλίων των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και κρατών με καθεστώς παρατηρητή, κρατών με καθεστώς εταίρου για τη Δημοκρατία και Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων Διεθνών Οργανισμών, θα συναντηθούν στις 21 και 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο Διάσκεψης που διοργανώνεται από κοινού από τη Βουλή των Ελλήνων και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣ ΣτΕ).

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, που θα γίνει την Πέμπτη 21/10, θα κηρύξουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Rik Daems και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić.

Περίπου 50 Πρόεδροι και 300 εκπρόσωποι αναμένεται να μετάσχουν, προκειμένου να συζητήσουν τρία σημαντικά επίκαιρα θέματα, με κεντρικό τίτλο «Οι Δημοκρατίες στην αντιμετώπιση της κρίσης λόγω Covid-19 στη δημόσια υγεία: ανταλλαγή εμπειριών».

Κεντρικές ομιλίες θα γίνουν από την Πρόεδρο της Ρουμανικής Γερουσίας Anca Dana Dragu, την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Valentina Matviyenko και τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας Wolfgang Sobotka.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: