Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διάψευση Μοσκοβισί για τα περί Grexit του Spiegel

ΕU στις 23/02/2015

Όχι μόνο δεν μελετώ ένα σχέδιο πιθανής εξόδου της Ελλάδας, αλλά και απαγορεύω το να μελετηθεί κάτι τέτοιο, δήλωσε, σήμερα το πρωί της Δευτέρας, ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισί, στην πρωϊνή εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού καναλιού France 2.

Η δήλωση έγινε σε απάντηση ερωτήματος εάν και ο ίδιος μελετά το πιθανό σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Spiegel, υποτίθεται ότι προετοίμαζε η ΕΚΤ.
«Δεν υπάρχει σχέδιο Βήτα» τόνισε ο επίτροπος και πρόσθεσε : «Όταν αρχίζουμε να μιλάμε για σχέδιο Βήτα, σημαίνει ότι δεν πιστεύουμε πλέον στο σχέδιο Άλφα. Υπάρχει ένα και μόνο σχέδιο στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι εντός της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ένα και μόνο στόχο και ο ρόλος που εγώ έχω παίξει μέχρι τώρα είναι η αναζήτηση συμβιβασμών, για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης, για να δοθεί η δυνατότητα στις Δημοκρατίες να εισακουσθούν και για να μπορέσει να έχει μια επιθυμητή δημοσιονομική ισορροπία.
»Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί πραγματικά την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο σχέδιο. Πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Περιμένω το βράδυ το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι, αλλά και ρεαλιστές» κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: