Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα αύριο και την Πέμπτη ο Πιέρ Μοσκοβισί

ΕU στις 13/10/2015

Δηλώσεις Καρβούνη

Ο Επίτροπος, Pierre Moscovici, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα αύριο Τετάρτη 14 και μεθαύριο Πέμπτη 15/10.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του Επιτρόπου στην Αθήνα θα έχει ως εξής:

Αύριο, ο Επίτροπος Pierre Moscovici θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ώρα 17.00, Μέγαρο Μαξίμου) και στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομικών,  Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 18.00, στο υπουργείο).

Την Πέμπτη 15/10, ο Pierre Moscovici θα έχει συναντήσεις με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.45) και αμέσως μετά με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 10.45, στο υπουργείο).

Αργότερα ο κ. Moscovici θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Σταθάκη και αμέσως μετά θα επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Όπως είναι γνωστό οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του οποίου συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

karvounis“Ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχει σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή της θητείας του.
Καθ´όλη την κρίσιμη περίοδο που πέρασε  η χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ο κ. Μοσκοβισί άνοιξε δρόμους  συνεννόησης και συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ.
Η παρουσία του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα  και το πρόγραμμα των συναντήσεων του καταδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πάντα έτοιμη να συνδράμει,  σε κάθε βήμα και κάθε φάση, στη  μεγάλη προσπάθεια που καλείται να καταβάλει η χώρα για να ανακάμψει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: