Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο στη Λεμεσό, με Ravel, “Bolero” και το Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/07/2015

Λεμεσός, 7. Για 16 ολόκληρα χρόνια ο δήμος Λεμεσού πραγματοποιεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα που συμβαίνουν στη Κύπρο, όπως είναι «Τα μεγάλα μπαλέτα». Ένας θεσμός στον οποίο μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί και παρουσιάσει τη δουλειά τους κορυφαίες ομάδες από όλο τον κόσμο όπως τα μπαλέτα Κρεμλίνου, Balshoi, Kirov, Eifman, Bejart, Batsheva κά.
Εφέτος, θα φιλοξενηθεί το Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας το οποίο θα παρουσιάσει τα έργα «Le corps du ballet national de Marseille» και το έργο “Βolero” με τις χορογραφίες των καθιερωμένων, γνωστών χορογράφων και καλλιτεχνικών διευθυντών του Μπαλέτου, Emio Greco και Pieter C. Scholten. H ομάδα ιδρύθηκε το 1972 από τον Roland Petit και είναι μια κορυφαία και διεθνώς αναγνωρισμένη.

lemesos chypre05

Aριστερά ο δήμαρχος Λεμεσού, Αντρέας Χρίστου και δίπλα του ο Γάλλος πρέσβης στην Κύπρο, Jean Luc Florent.

Το έργο “Bolero” του Ravel, περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο της ομάδας και εκτελείται πάντοτε με ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό τρόπο, ενώ το «Corps du ballet» παρουσιάζεται για πρώτη φορά αφού έκανε την πρεμιέρα του μόλις πριν λίγες βδομάδες λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές! Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 24 και 25 Ιουλίου.

Σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Λεμεσού, Αντρέας Χρίστου και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Jean-Luc Florent, αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του αντιδημάρχου Μασσαλίας για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις Jean Roatta που θα είναι επικεφαλής του κλιμακίου που θα επισκεφτεί τη Λεμεσό, καθώς και στο Λαογραφικό Fεστιβάλ Λεμεσού που θα φιλοξενήσει eφέτος το παραδοσιακό συγκρότημα της Μασσαλίας “Roudelet Felibren” από τις 26 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.
Εξ άλλου, στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησης της συμφωνίας μεταξύ Λεμεσού και Μασσαλίας, προβλέπονται και διάφορες άλλες δραστηριότητες πολιτιστικού και οικονομικού ενδιαφέροντος που θα γίνουν τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Μασσαλία.

Πηγή: Ιστοσελίδα της ελληνικής παροικίας στη Γαλλία “Diaspora Grecque” (http://diaspora-grecque.com/).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: