Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαγωνισμός του…. ενός για ανάθεση έργου άνω των 150 εκ. ευρώ

Χωρίς κατηγορία στις 18/10/2014

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΛΑΒΕ… ΝΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ

Σοκ… στην Ακτή Μιαούλη και προβληματισμός στην Αθήνα, μετά το άνοιγμα των προσφορών από τον ΟΛΠ, για τον περιβόητο «χρυσό» διαγωνισμό αιωνίας… ανάθεσης των στερών αποβλήτων, που τόσα ακούστηκαν…

Πριν έρθει η ώρα να ανοίξουν οι προσφορές, ούτε και ο πιο… καχύποπτος δεν περίμενε ότι οι προσφορές θα ήταν… μία!

Κι αυτό διότι είχε γίνει πολύς λόγος για την υπόθεση.

Όχι μόνον είχε προβλεφθεί το αποτέλεσμα, αλλά είχε δημοσιευθεί (σ.σ. επτά πρωτοσέλιδα μόνον στον ΤΠ) και το σημαντικότερο είχε καταγγελθεί!

Παρ’ όλα αυτά η υπόθεση προχωρούσε, παρά το γεγονός ότι δύο εταιρείες έφτασαν στο σημείο να προσφύγουν στο ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας τον διαγωνισμό ως «φωτογραφία» και «άγαλμα» για κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία μάλιστα, της προσάπτεται ότι έχει το μονοπώλιο των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα!

Είναι να απορεί κανείς, πώς και προχώρησε αυτή η υπόθεση, όταν από τότε που άρχισε να εξελίσσεται αντιμετώπιζε διαμαρτυρίες και καταγγελίες.

Σήμερα ο ΤΠ δημοσιοποιεί μερικά στοιχεία σχετικά με την υπόθεση, τα οποία προέρχονται από διάφορες δημοσιεύσεις (εφημ.“Δημοκρατία”, περιοδ. “Shipping” κ.α.), διαμαρτυρίες, καταγγελίες και κυρίως γεγονότα.

Οι «φαρέτρες» αδειάζουν κατά μίας «συγκεκριμένης» εταιρείας, η οποία έχει «αποκλειστικότητα» να φροντίζει για τη συλλογή στερεών αποβλήτων, όχι μόνον στον Πειραιά, αλλά και σε άλλα 12 λιμάνια της χώρας!

Άλλωστε, από καιρό έχει καταγγελθεί ότι στην Ακτή Μιαούλη, μία ομάδα ανθρώπων «μανιπουλάριζε» διαγωνισμούς με «ψαχνό», όπως για παράδειγμα, την συγκεκριμένη υπόθεση για την ανάθεση έργου 25ετούς διαρκείας και τζίρου 150 έως και 200 εκατομμύρια ευρώ!

Στόχος, όπως έχει καταγγελθεί, ήταν να πάρει τη δουλειά η «συγκεκριμένη» εταιρεία, η οποία τελικά, ήταν η… μοναδική που κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Εξ άλλου, στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τον περασμένο Ιούνιο, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ, σχετικά με όσα συμβαίνουν με τα στερεά απόβλητα και συγκεκριμένα, για την περισυλλογή και ανακύκλωση των αποβλήτων από το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Yusuf Cepnioglu», που είχε ναυαγήσει τον χειμώνα σε βόρεια ακτή της Μυκόνου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: