Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ομόφωνη επανεκλογή του Μάξιμου Χαρακόπουλου ως εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΔΣΟ

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/06/2018

Θεσμός 25 ετών

|> «Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου, καθώς και έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελέσαμε ως σήμερα, την ομόφωνη επανεκλογή μου στη θέση του εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Είναι ιδιαίτερα θετικό γεγονός η συγκρότηση του Παρατηρητηρίου Παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Χριστιανών, που υπήρξε προσωπική μου πρόταση και όραμα».

Αυτά δήλωσε ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης (ΝΔ), Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επανεκλογή του στη θέση αυτή κατά την επετειακή γενική συνέλευση της ΔΣΟ, για τα 25 χρόνια του θεσμού, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ Χαρακόπουλος, υπογράμμισε: «Η ΔΣΟ, ένας διεθνής Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, είναι ένας θεσμός στον οποίο η Ελλάδα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η έδρα της Γραμματείας είναι στη χώρα μας, όπως επίσης εκ του καταστατικού της ΔΣΟ ο γενικός γραμματέας είναι Έλληνας. Ο Οργανισμός αυτός, με τη συμμετοχή 25 χωρών με Ορθόδοξους βουλευτές μπορεί και πρέπει να έχει ουσιαστικότερο ρόλο και παρέμβαση στη διεθνή κοινότητα. Η Ορθοδοξία μπορεί να αξιοποιηθεί και διπλωματικά από την Ελλάδα, καθώς είναι πεδίο σύγκλισης και συναντίληψης λαών στην ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο». Και επεσήμανε:

«Σε μια εποχή που σε πολλά καυτά σημεία του πλανήτη οι χριστιανοί βρίσκονται κυριολεκτικά υπό διωγμόν, ένας μόνιμος λειτουργικός μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής των παραβιάσεων των δικαιωμάτων τους, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση του φαινομένου. Δεν είναι δυνατόν χριστιανικοί πληθυσμοί να βρίσκονται έρμαια της όποιας αυθαιρεσίας, να βιώνουν συνθήκες κατατρομοκράτησης της ζωής τους, να στερούνται των ελαχίστων ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, και εμείς να μένουμε απλοί θεατές. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν θεσμό με ισχυρό παρεμβατικό ρόλο, αν αναβαθμιστεί αποφασιστικά. Και το Παρατηρητήριο είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ΔΣΟ, που ενέκριναν την πρότασή μου, όπως επίσης και για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου να συνεχίσω να εργάζομαι από τη θέση του Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

> Φωτογραφία: Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νεοεκλεγέντα Ρώσο πρόεδρο της ΔΣΟ Sergey Gavrilov και τον Έλληνα γενικό γραμματέα Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: