Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαμαρτυρία-καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για… καταπατητές στην ‘’Αυλή των Χρωμάτων’’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 23/08/2023

Κατηγορείται η διοίκηση της ΕΡΤ ότι ‘’καπελώνεται’’ η Αθηνά Καμπάκογλου από ηθοποιό και αυξάνεται το κόστος παραγωγής

Τ/Π |> Κινδυνεύει με… καταπατητές μία από τις πλέον αξιόλογες μουσικές εκπομπές της ελληνικής Τηλεόρασης, όπως είναι η ‘’Αυλή των Χρωμάτων’’ με την συνάδελφο Αθηνά Καμπάκογλου και τον μουσικό δημιουργό Χρήστο Νικολόπουλο.

Η εκπομπή που πέντε χρόνια τώρα, τιμά το Ελληνικό Τραγούδι, τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές του και η οποία ξεχωρίζει για την ποιότητά της, τώρα απειλείται με… εμπλουτισμό! Και αυτή η εξέλιξη ενόχλησε ιδιαίτερα την ΕΣΗΕΑ, αφ’ ενός επειδή αντικαθίσταται από την παρουσίαση η Αθηνά Καμπάκογλου, με μία ηθοποιό και αφ’ ετέρου διότι ανεβαίνει το κόστος κατά 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο! Ένας… εμπλουτισμός για αγνώστους εις έτι λόγους.

Εν τω  μεταξύ, από το ΔΣ της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ανακοινώθηκε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος σταθερά υποτιμά και απαξιώνει εργαζομένους, ενώ, παράλληλα, αγνοεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Συστηματικά αποφασίζει μόνος του και στη συνέχεια διαρρέει εντέχνως τις αποφάσεις του, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του ΔΣ.

Τελευταίο θύμα της διοίκησης Ζούλα είναι η συνάδελφος Αθηνά Καμπάκογλου, η οποία από το 2018 έχει την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της επιτυχημένης εκπομπής «Η Αυλή των Χρωμάτων» η οποία κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό και μάλιστα ως εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με μηδαμινό κόστος. Η εκπομπή μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου πριν από ενάμισι χρόνο, και υπό την απειλή της κατάργησής της, έγινε μεικτή παραγωγή με την έλευση συμπαρουσιαστή, ανεβάζοντας το κόστος σε 10.000 € ανά επεισόδιο. Τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται στον Τύπο ότι θα προσληφθεί και παρουσιάστρια – ηθοποιός κάτι που θα εκτοξεύσει το κόστος και η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου καλείται να περιοριστεί στο ρόλο της αρχισυνταξίας, αν και η εκπομπή είναι πρόταση και δημιούργημά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει, ότι πρώτιστο καθήκον της εκάστοτε διοίκησης της ΕΡΤ είναι η αξιοποίηση των εργαζομένων και όχι η σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές και σε πειραματισμούς με παρουσιαστές χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο.

Απάντηση