Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καταλήψεις και διαμαρτυρίες που ευνοούν τη νομισματική αλλαγή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/06/2015

Άραγε, ποιούς ακριβώς να ευνοεί η Δραχμή;

Συμβολική  κατάληψη στο κτήριο της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), διαμαρτυρόμενοι για την “ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην Ελλάδα».
Σε ένα από τα πανώ που έχουν αναρτήσει αναγράφεται ότι “οι λαοί δεν εκβιάζονται” και πως “η χώρα δεν πωλείται”.  Σε άλλο πανώ αναγράφεται: «Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού τώρα».

Η συκεκριμένη δράση όπως και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται για το απόγευμα, ίσως δεν αποτελούν ενδεδειγμένους τρόπους αντίδρασης κατά των δανειστών, διότι πρόκειται αποκλειστικά και μόνον για διαμαρτυρίες εσωτερικής κατανάλωσης, που στην ουσία δεν ενισχύουν την δυναμική της κυβέρηνσης και τις όποιες προσπάθειές της με τους “θεσμούς”.

Είναι γνωστό στην ΕΕ –σε φίλους και εχθρούς– ότι ο ελληνικός λαός, βρίσκεται δίπλα στην κυβέρνησή του και περιμένει κάποιο αποτέλεσμα “ανθρώπινο” και ρεαλιστικό, που να αναπτύσσεται μέσα στην Ευρωζώνη.

Τώρα, ποιοί έχουν κάτι τέτοιες “τριτοσκοσμικές” ιδέες και νομίζουν πως με τον λαό στους δρόμους και με συμβολικές καταλήψεις θα πείσουμε; Ίσως να είναι “συγγενείς” εκείνους που μιλάνε για επιστροφή στη Δραχμή, άσχετα για το ποιοί θα έχουν ουσιαστικά συμφέροντα από αυτή την νομισματική αλλαγή. Μία αλλαγή, που ίσως εγκλωβίσει την αγορά στις “αγκαλιές” πέντε οικογενειών…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: