Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διατηρεί τις «κόκκινες γραμμές» του ο Καμμένος

ΕΛΛΑΔΑ στις 03/02/2015

Το στίγμα του για τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κυβερνητικός εταίρος έδωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο είναι αντίθετο στις αρχές του.

«Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, σε μία κυβέρνηση η οποία έχει έντιμα δύο εταίρους, οι δύο εταίροι θα πρέπει δημόσια να συμφωνούν ή να διαφωνούν, αν διαφωνούν θα καταψηφίζουν.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία αυτή τη στιγμή ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές δεν θα το ψηφίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε πάντως πως ο ίδιος και ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να κλείνονται στο Μαξίμου να μιλάνε οι δυό τους και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κοινά στο υπουργικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, δεν πρόκειται να αλλάξει η σχέση Κράτους – Εκκλησίας, καθώς αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους ΑΝΕΛ, ο οποίοι εκφράζουν ενστάσεις και για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.
Πρόσθεσε επίσης ότι δεν δέχεται «τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα», είπε.
Ο κ. Καμμένος έκανε και έναν απολογισμό των πρώτων κινήσεών του ως υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Αποκατέστησα το επίδομα παραμεθορίου. Το δεύτερο ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών που δέχτηκαν μία επίθεση τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο περίπου του 50%, αλλά και όσον αφορά τους απόστρατους. Παράλληλα, αυτό που έκανα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων», ανέφερε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: