Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνής σύσκεψη εκπροσώπων του τομέα της ασφάλισης υγείας

Χωρίς κατηγορία στις 19/11/2015

Η Interamerican στον Πειραιά

Μία σημαντική διεθνή σύσκεψη κορυφαίων εκπροσώπων του τομέα της ασφάλισης υγείας φιλοξένησαν στην Αθήνα, πρόσφατα, η Interamerican και η μητρική της ACHMEA. Ήταν η τακτική, ετήσια συνάντηση εργασίας του διοικητικού συμβουλίου του International Federation of Health Plans (IFHP), που αποτελεί παγκοσμίως το κορυφαίο forum εταιρειών ασφάλισης υγείας. Στο IFHP συμμετέχουν 100 εταιρείες, που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα στις χώρες τους.

Η Interamerican, ως η μοναδική από τη χώρα μας εταιρεία και η ACHMEA συμπεριλαμβάνονται στο forum και συμμετέχουν ενεργά στην επικαιροποίηση του προβληματισμού και τη συνδιαμόρφωση συγχρόνων, καινοτόμων και αποτελεσματικών ασφαλιστικών αντιλήψεων για την υγεία.

interam syskepsi

Στο διοικητικό συμβούλιο του IFHP συμμετείχαν πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι κορυφαίων επιχειρηματικών οργανισμών, ορισμένοι από τους οποίους είναι προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Tom Sackville, πρώην υπουργός υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ο Bernard Tyson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kaiser Permanente, μιάς από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας των ΗΠΑ, ο ομογενής Γιώργος Σαββίδης, διευθύνων σύμβουλος της Medibank, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας υγείας της Αυστραλίας κ.ά. Οικοδεσπότες ήταν ο Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA και ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ασφαλίσεων ζωής και υγείας της Interamerican.

Στο πλαίσιο των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, αναλύθηκαν σε βάθος οι διεθνείς τάσεις στις υπηρεσίες, την ταχύτατα εξελισσόμενη τεχνολογία και την ασφαλιστική αγορά της υγείας. Ειδικότερα, από προσκεκλημένα στελέχη του χώρου της υγείας στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους της ACHMEA και της Interamerican παρουσιάσθηκαν η σημερινή εικόνα, οι εξελισσόμενες συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες καθώς και οι προοπτικές για την υγεία στη χώρα μας, με θεώρηση του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συνεισέφεραν σημαντικά στην συζήτηση με παραδείγματα μοντέλων που εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλες χώρες.

Από τις εργασίες του International Federation of Health Plans προέκυψε το συμπέρασμα ότι υφίστανται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα υγείας στην Ελλάδα σε ένα σχέδιο συνεργασίας με το δημόσιο σύστημα, που θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις, ανακουφίζοντας την εθνική οικονομία και δημιουργώντας κοινωνική αξία με προσιτές και επαρκείς παροχές ασφάλισης και υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη του IFHP δήλωσαν πρόθυμα να συμβάλουν με προτάσεις και πρωτοβουλίες.

 

Νέο γραφείο πωλήσεων στο κέντρο του Πειραιά

Η Interamerican στο τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, μεταξύ των στρατηγικών αξόνων της απόλυτης ψηφιακής λειτουργίας, της καινοτομίας και των «lean» πρακτικών για τη μεγιστοποίηση της οικονομικής αξίας της εταιρείας, της αξίας του πελάτη και του εργαζομένου, περιλαμβάνει και τη δυναμική ανάπτυξη του Δικτύου Αgency.

interam Peiraia

Ειδικότερα, έχει εκπονήσει το επί μέρους σχέδιο «Genesis», που προβλέπει τον διπλασιασμό του Δικτύου μέσα στην επόμενη τριετία, με τριπλασιασμό της παραγωγής. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ξεκίνησε, ήδη, τη λειτουργία ενός αυτοδύναμου Γραφείου Πωλήσεων και στον Πειραιά, στην «καρδιά» της αγοράς της πόλης. Συντονιστής του γραφείου είναι ο Βαγγέλης Τερζάκης.

Η επιλογή εγκατάστασης γραφείου στον Πειραιά ανταποκρίνεται στην πολιτική της γεωγραφικής διασποράς των γραφείων πωλήσεων της εταιρείας με βάση τις πελατειακές ανάγκες. Το γραφείο Πειραιά διαθέτει στο δυναμικό του ένα unit manager και 32 ενεργούς ασφαλιστικούς συμβούλους και διακρίνεται στη στρατολόγηση νέων συνεργατών, ενώ διοικητικά αναφέρεται στον Ηλία Μάλλιο, διευθυντή πωλήσεων.

Ο κ. Τερζάκης, αναφερόμενος σε αυτή τη νέα αφετηρία της ασφαλιστικής καριέρας του στην Interamerican, τονίζει: «Η εταιρεία μας παρέχει μια μοναδική δυνατότητα εξέλιξης μέσα από το σχέδιο ανάπτυξης του Δικτύου Agency, συνδυασμένη με εξαιρετικά κίνητρα προόδου και με πολύπλευρη υποστήριξη σε όλες τις βαθμίδες των νέων αλλά και των παλαιών συνεργατών, των unit managers και των συντονιστών. Διαθέτουμε όλα τα εφόδια σε υποδομές, τεχνολογία και εκπαίδευση για να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο Γραφείο με μεγάλο μερίδιο αγοράς στον Πειραιά».

Απάντηση