Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Merde”… δυστυχώς, για τις γλυκύτερες λέξεις της ζωής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/03/2019

Δικαίωμά σου, αλλά όχι και να μας το επιβάλεις, ρε φίλε, επειδή εσένα σου αρέσουν τα… όξινα!

|>Δημήτρης Καπράνος

|> Είδατε πρόοδο ο Μακρόν; Ναι, καλέ, εκείνος που έχει παντρευτεί (μη γελάτε) μια κυρία μεγαλύτερη από τη μαμά του! Καταργούνται οι όροι Πατέρας και Μητέρα στην Γαλλία και πλέον στα χαρτιά θα αναγράφεται “Γονέας 1” και “Γονέας 2”!

Και μην κοροϊδεύετε γιατί έτσι που πάμε θα τα λουστούμε  κι εδώ ετούτα τα χάλια! Θα τρακάρεις και θα λες “Γονέα μου δύο” αντί για “μανούλα μου”. Άσε που θα μπερδεύεσαι και θα φωνάζεις τον πατέρα σου ενώ θα θέλεις τη μάνα σου!

Φυσικά, θα καταργηθούν και τα τραγούδια που αναφέρονται σε μαμά ή μπαμπά. Όπου “μανούλα” θα βάζεις ” γονέας 2″ και θα τραγουδάς. “Τι να μου κάνουν δάκρυα δυό και στεναγμοί σαράντα δυό, γονέα δύο μου!”…

Και το αστείο της υποθέσεως είναι ότι οι Γάλλοι είναι εκείνοι που καθιέρωσαν παγκοσμίως τον όρο “papa” (μπαμπάς) και “maman” (μαμά).

Και μη νομίζετε ότι θα μείνουμε στη χώρα του Μακρόν (που του χρειάζεται… Καμπρόν). Θα ακολουθήσουν και άλλες “προοδευτικές” κοινωνίες, που δεν μπορούν να ανεχθούν το αρσενικό και το θηλυκό αλλά προτιμούν το “σερνικοθήλυκο”, καθότι και πολλοί από τους αιρετούς είναι “του σωματείου” αλλά και πολυπληθές είναι το “τρίτο φύλο” το οποίον ψηφίζει και είναι και ισχυρό “λόμπι”!

Κι ύστερα απορούν οι Γάλλοι γιατί έχουν καταντήσει περίγελως της Ευρώπης, γιατί έχουν γίνει το μεγαλύτερο μουσουλμανικό ευρωπαϊκό κράτος, γιατί η γαλλική κουλτούρα έχει χαθεί και έχει γίνει βορειοαφρικανικό μίγμα, γιατί το Παρίσι μιλάει αραβικά και γιατί η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο!

Και μη με νομίσετε οπισθοδρομικό. Ουδέποτε με ενδιέφερε τί κάνει ο καθείς μέσα στο σπίτι του ή στην κρεβατοκάμαρά του. Δικαίωμά του, αλλά όχι και μας το επιβάλεις, ρε φίλε, επειδή εσένα σου αρέσουν τα… όξινα!

Θυμάμαι, παλιότερα, τον πατέρα μου -ενεργό στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου- που είχαν πάει οι “κεντρώοι” παράγοντες της περιφέρειάς μας να συναντηθούν με έναν σημαίνοντα υποστηρικτή (ΜΜΕ) της παρατάξεώς τους, για τον οποίον κυκλοφορούσε η φήμη ότι “το πήγαινε το γράμμα”.

Γύρισε, λοιπόν, το απόγευμα στο σπίτι κατακόκκινος, θυμωμένος. Και καθώς μιλούσε με τη μάνα μας, τον άκουσα να της λέει ότι κάποιος από την συντροφιά ρώτησε ευθέως τον παράγοντα αν αληθεύουν οι φήμες περί των “ορέξεών του”. Κι εκείνος γύρισε και του είπε: “Δεν ξέρετε τί χάνετε, κύριε!“.

Τί να πω; Εσύ, πατέρα, έφυγες νωρίς και άφησες πέντε παιδιά και έντεκα εγγόνια. Σκέφτεσαι να ζούσες σήμερα και να μάθαινες ότι ο Μακρόν της Μπριζίτ καταργεί τους γλυκύτερες λέξεις της ζωής,  “Μάνα” και “Πατέρας” και τις αντικαθιστά με αριθμούς; Merde,  πατέρα, merde!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: