Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πλούσια… η εκδήλωση κατά της φτώχειας χθες στο Βεάκειο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/09/2021

Διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη σε συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου και του ΕΒΕΠ – Κατάμεστο το αμφιθέατρο του Πειραιά | φωτό

|> Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φιλανθρωπική εκδήλωση – συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσε χθες στο Βεάκειο, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την υποστήριξη του δήμου Πειραιά και του ΕΒΕΠ.

Σκοπός της συναυλίας ήταν να αφυπνίσει τους πολίτες σχετικά με τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, όπως τόνισε στην ομιλία του ο δήμρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Στη συναυλία τραγούδησαν οι: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βιολέτα Ίκαρη, Σαββέρια Μαργιολά, Μάκης Ψαραδέλης και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη. Επίσης, στη συναυλία συμμετείχε και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μπάγια Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου τιμήθηκαν για την κοινωνική προσφορά τους στο Γηροκομείο Πειραιώς. Την τιμητική διάκριση απένειμε η γενική διευθύντρια του Γηροκομείου Ευαγγελία Κονταξή.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι εφημερίδες «Το Βήμα» που συμπληρώνει 100 χρόνια κυκλοφορίας και «Τα Νέα» που συμπληρώνουν 90 χρόνια κυκλοφορίας. Την τιμητική διάκριση απένειμε στην Φωτεινή Υψηλάντη, διευθύνουσα σύμβουλος του “Alter Ego Media”, όπου ανήκουν και τα δύο μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και ο δήμαρχος Πειραιά βράβευσαν τον δευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά βράβευσε τον διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργο Μαντέλα.

Επίσης, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς βράβευσε τον Άγγελο Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη, εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη, για την μεγάλη προσφορά του παππού του στη χώρα μας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Αυτήν την αγάπη χωρίς όρια προσπαθούμε να μιμηθούμε στην κατά Πειραιά Εκκλησία, όπως και σε όλη την Εκκλησία. Επομένως, αυτό το έργο είναι μια ταπεινή διακονία, ένα ταυτοτικό ζήτημα για την Εκκλησία και θέλω να εκφράσω ως διάκονος του Σώματος της κατά Πειραιά Εκκλησίας την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εσάς».

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Πειραιάς διαθέτει μια τόσο δραστήρια Μητρόπολη, η οποία αναπτύσσει έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Ανέφερε πως ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός, οι φορείς της πόλης είναι ενωμένοι σαν «μια γροθιά» σε έναν κοινό στόχο: τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, επισημαίνοντας πως «μένει να γίνουν ακόμη πολλά από όλους και κυρίως από την πολιτεία και να εντείνουμε την προσπάθειά μας, ώστε κανένας συνάνθρωπός μας που διαβιεί υπό δύσκολες συνθήκες να μην νιώθει μόνος».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά, με αφορμή τη βράβευση του «Βήματος» και των «Νέων», αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα που ο πατέρας του Πέτρος Μώραλης, αρθρογραφούσε στις δύο ιστορικές εφημερίδες. Κλείνοντας, είπε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που στείλαμε από την πόλη του Πειραιά ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεραφείμ για την εκδήλωση, καθώς και σε όλους όσοι βραβεύτηκαν».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης και Κυριακή Μπουρδάκου, η  εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Νταϊφά, ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Σιγαλάκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης και ο γενικός γραμματέας του ΔΠ Βασίλης Ταταρόπουλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: