Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διπλάσιες μέρες διακοπών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω για δικαιούχους του ΟΑΕΔ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 16/04/2016

Με συμβολή του ΕΟΑΕΝ

Με απόφαση της αν. υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, σε συνεργασία με την αν. υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και την διοικητή του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, αυξήθηκε η επιδότηση των τουριστικών μονάδων αρκετών νησιών του Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η στήριξη των νησιών που δέχθηκαν πιέσεις από τις προσφυγικές ροές είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Με βάση το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2015-2016 οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς.

Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Σημαντική συμβολή για την εν λόγω πρωτοβουλία των προαναφερθέντων υπουργείων είχε ο Επιμελητηριακός  Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) που το προηγούμενο διάστημα προχώρησε για τον σκοπό αυτό, σ’ επαφές, με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η διοίκηση του ΕΟΑΕΝ, με ανακοίνωσή της εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τα συναρμόδια υπουργεία για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση τους πάνω στο εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα. Όπως τονίζεται “οι δράσεις και επαφές του ΕΟΑΕΝ με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο για την τόνωση του τουρισμού ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες από άλλους τοπικούς παράγοντες (Περιφέρεια και Τοπική Αυτοδιοίκηση)“. Και επισημαίνεται:

Δεν σταματάει όμως εδώ καθώς αναμένονται και στη συνέχεια επιπλέον δραστηριότητες προς το σκοπό αυτό εν μέσω μίας εξαιρετικής δύσκολης περιόδου με το προσφυγικό να πλήττει έντονα την κοινωνία και την οικονομία των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καυτής γεωγραφικά ζώνης της τεράστιας αυτής με παγκόσμιες διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: