Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δράσεις που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα στο “Η Αθήνα Επιχειρεί”

Χωρίς κατηγορία στις 04/11/2015

Από 18 έως 25 Νοεμβρίου

Δράσεις που προωθούν το στρατηγικό στόχο του δήμου Αθηναίων “επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην πόλη”, πραγματοποιούνται από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου, σε σειρά τοποθεσιών ανά την Πρωτεύουσα.

Η δράση “Η Αθήνα Επιχειρεί” διοργανώνεται από το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, το «Επιχειρώ Κοινωνικά» και το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), με τη συνεργασία “θερμοκοιτίδων”, επιχειρήσεων, φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ομιλητές τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της νεοφυούς επιχείρησης “Lisboa Joao Vasconcelos”.

Με τη δράση “Η Αθήνα Επιχειρεί” ο δήμος Αθηναίων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, επιδιώκει να υποστηρίξει όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας.

Στόχος είναι η εξέλιξή της σε μία ετήσια εκδήλωση «Γιορτής της Επιχειρηματικότητας» στην Αθήνα, ενώ είναι κεντρικό σημείο της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, για την περίοδο 2015 -2020.

Η εξέλιξη της πόλεως των Αθηνών σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μπορεί να διαμορφώσει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, παρέχει δυνατότητες δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιεί και αναδεικνύει το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τοποθεσία επιλογής διεθνών επενδύσεων, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: