Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόφαση για σύσταση ειδικής ομάδας δράσης για σαφάρι κατά των “μαϊμούδων”

Χωρίς κατηγορία στις 15/11/2017

Στην ΠΕ Πειραιά

|> Σε ευρεία σύσκεψη για τον περιορισμό του παραεμπορίου πραγματοποιήθηκε, χθες, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση παραεμπορίου, που έχει αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά, με την εξάπλωση των μη αδειοδοτημένων πάγκων, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για τους νόμιμους μικροεμπόρους, πλανόδιους ή μικρούς καταστηματάρχες, υποβαθμίζοντας παράλληλα και την εικόνα της πόλης.

Αυτή η νέα μορφή του παραεμπορίου αυξάνεται διαρκώς το τελευταίο διάστημα και διαπιστώνεται ότι αυτές οι οργανωμένες ομάδες διοχετεύουν στην αγορά απομιμητικά προϊόντα και λαθραία καπνικά προϊόντα, κακής ποιότητας, που δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο. αλλά και τρόφιμα, πολλές φορές ακόμα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Η άναρχη λειτουργία, ιδιαίτερα της κυριακάτικης παρααγοράς, δημιουργεί σοβαρή όχληση στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερο προβληματισμό σε μικρούς και μεσαίους εμπόρους αλλά και στους νόμιμα αδειούχους μικροπωλητές.

Γι’ αυτό, ως συνέχεια προηγούμενης σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε η σημερινή, στην οποία αναλύθηκε το πρόβλημα και λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

  • Να συσταθεί ολιγομελής, ευέλικτη ομάδα, με συμμετοχή εκπροσώπου όλων των εμπλεκομένων φορέων, η οποία διαμορφώσει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και θα προχωρήσει, άμεσα, στην εφαρμογή του.

Παράλληλα, με αφορμή το νέο νόμο για το υπαίθριο εμπόριο (Ν. 4497/2017) θα επανακαθοριστούν τα όρια της κυριακάτικης αγοράς, οι αδειούχοι, το ωράριο λειτουργίας και θα επικαιροποιηθεί ο κανονισμός λειτουργίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο γ.γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Α. Παπαδεράκης, ο γ.γ. του δήμου Πειραιά Β. Ταταρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Ν. Μανεσιώτης, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του ΣΔΟΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: