Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν αθλητισμός για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 03/06/2015

Γιορτές Γυμναστικής και Κολύμβησης από τον ΟΠΑΝ

Εκατοντάδες παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία,  για τέσσερεις εβδομάδες σε τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, να μάθουν δωρεάν τα μυστικά του  ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, του ποδοσφαίρου sάλας, του μπάντμιντον. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη 3/6 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ο δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης. Πρόκειται για το 1ο Piraeus Sports Camp που διοργανώνει ο δήμος με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος του OPAN του δήμου Πειραιά Σταύρος Ελληνιάδης, ο διευθυντής του  Δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βασίλης Νάνος και όπως έγινε γνωστό το πρόγραμμα θα έχει πέντε προπονητικές ενότητες, ενώ παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες,  θα υπάρχουν θεωρητικά μαθήματα για τα αθλήματα αλλά και για την διατροφή, την υγιεινή, την ιστορία της πόλης του Πειραιά αλλά και του Ολυμπιακού.

Το 1ο Piraeus Sports Camp θα δινεργηθεί στα τέσσερα κλειστά γυμναστήρια και στα γήπεδα στα Βοτσαλάκια, θα υπάρξουν και επισκέψεις σπουδαίων αθλητών όλων των αθλημάτων με στόχο να μιλήσουν και να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο τα παιδιά. Στις παροχές που θα δοθούν στα παιδιά είναι και μια φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και ελαφρύ γεύμα, φρούτο και φυσικά δίπλωμα συμμετοχής.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά είπε:

Θεωρώ ότι τα camps πρέπει να γίνονται κάθε καλοκαίρι. Πιστεύω ότι πρέπει να ωθούμε τα παιδιά από μικρή ηλικία στον αθλητισμό γιατί τα οφέλη είναι πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τη συνδρομή του. Γιατί μπορέσαμε να συνδιοργανώσουμε τα camps και να είναι δωρεάν για τους δημότες. Κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός“. Και επισήμανε:

“Ίσως δεν θα μπορέσουμε φέτος να καλύψουμε όλη τη ζήτηση, θα φιλοξενήσουμε όσα παιδιά μπορούμε και την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε τον αριθμό. Δεν είναι όμως σωστή λογική για μένα ότι αφού δεν  μπορούμε να ικανοποιήσουμε το σύνολο, να μην το κάνουμε. Καλύτερα να το κάνουμε για λίγα παιδιά παρά να μην το κάνουμε καθόλου. Αν θες να δώσεις στέγη σε 1000 άστεγους και δεν μπορείς και μπορείς μόνο για 50 είναι καλύτερα να μην δώσεις σε κανέναν για να μην γκρινιάζουν οι υπόλοιποι 950; Θα φιλοξενήσουμε 30, 40 παιδιά και θα κοιτάξουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερα παιδιά“.

Οι χώροι που θα διεξαχθούν τα αθλητικά camps είναι:  Ακτή Ξαβερίου- Κλειστό Γυμναστήριο Π. Σαλπέας, Καμίνια-Κλειστό Γυμναστήριο 15ου Δημοτικού Σχολείο (Μουτσοπούλου και Υμμητού), Καστέλλα- Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα), Μαυρομιχάλη-Κλειστό Γυμναστήριο 3ου Λυκείου και Γήπεδα, παραλία Βοτσαλάκια

Περίοδοι Camp: Α: 22-26 Ιουνίου, Β: 29 Ιουνίου-3 Ιουλίου, Γ: 6-10 Ιουλίου και Δ: 13-17 Ιουλίου.

Εγγραφές

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή (δωρεάν) χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ. Ο κηδεμόνας πρέπει να υπογράψει πως υπάρχει γνωμάτευση ιατρού για την υγεία του παιδιού.

Τα σημεία εγγραφών (Καθημερινά 10:00-14:00 έως και 3 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου):
Α’ Δημοτική Κοινότητα-Λ. Χατζηκυριακού 89 και Κλεισόβης -Τηλ: 2104599957
Β’ Δημοτική Κοινότητα– Δραγάτση 1Α-Τηλ: 2104220064
Δ’ Δημοτική Κοινότητα-Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή- Τηλ: 2104827026
Ε’ Δημοτική Κοινότητα-Καλλέργη 142-Τηλ: 2104622589

Γιορτές Γυμναστικής και Κολύμβησης

Το αθλητικό τμήμα του ΟΠΑΝ, διοργανώνει στο Βεάκειο την Παρασκευή 5/6 στις 19:30, την μεγάλη αθλητική εκδήλωση “Γιορτή Γυμναστικής“, όπου θα συμμετάσχουν όλα τα τμήματα μαζικής άθλησης του ΟΠΑΝ, τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, την Δευτέρα  15/6 στις 19:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια,θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη “Γιορτή Κολύμβησης“, όπου μικροί και μεγάλοι των τμημάτων κολύμβησης, θα παρουσιάσουν στους παρευρισκομένους τα προγράμματα που συμμετείχαν τη χρονιά που πέρασε.
Και στις δύο μεγάλες αθλητικές γιορτές η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: