Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για κρατούμενες φυλακών Κορυδαλλού – Θήβας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 27/10/2023

Πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδου εν όψει Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού

|> Την παροχή δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Θήβας σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, μαζί με την γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα και το δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Κώστας Κατσαφάδος δήλωσε:

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις γυναίκες του σωφρονιστικού ιδρύματος. Ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι δίπλα τους όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Γι’ αυτό τους έκανα γνωστή την απόφασή μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με τη γυναικολογική κλινική ‘’ΡΕΑ’’, για την παροχή δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Θήβας.

Ο προληπτικός έλεγχος που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση, είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Να σώσει στην κυριολεξία ζωές. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου ‘’Φώφη Γεννηματά’’ για τον Καρκίνο του Μαστού επεκτείνεται και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα.

Συνεχίζουμε με ενσυναίσθηση και ευαισθησία, στέκοντας δίπλα σε κάθε γυναίκα, χωρίς διακρίσεις, που χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, καθώς και ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της ορθής φροντίδας της υγείας. Εξετάστηκαν περισσότερες από 90 γυναίκες, ηλικίας άνω των 40, με δυο κινητές διαγνωστικές μονάδες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: