Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεμινάριο ασφαλούςοδήγησης για τον “Καλό Ποιμένα”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 05/12/2018

Δωρεάν προσφορά για τα παιδιά του ιδρύματος από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Πέτρο Μαυρέα

|> Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το Πράσινο Κίνημα, Πέτρος Μαυρέας προσφέρει δωρεάν τεχνικό βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι αγωνιστικά” για τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν».

Έχοντας πολυετή εμπειρία στα τεχνικά θέματα αυτοκινήτων και με πρώτο μέλημα “Η Ασφάλεια του Πολίτη” ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά συνεχίζει  τη χρόνια προσπάθειά του για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ασφαλούς οδήγησης.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Πέτρος Μαυρέας ανέλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόσληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης “Αγάπη – Φροντίδα Ζωής” του οποίου είναι μέλος. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει, βιωματικά, τις απαραίτητες γνώσεις και να συμβάλει στη διαμόρφωση της κατάλληλης παιδείας στους αυριανούς οδηγούς –  ώστε να αποκτήσουν έγκαιρα τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο του βιωματικού  σεμιναρίου,  επιτελείο εθελοντών πυροσβεστών – “Φίλων του Δάσους”  από το Σώμα Πρόληψης και Καταστολής Δασικών Καταστροφών, θα προσφέρουν και ενημέρωση σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων  περιστατικών Πυρκαγιάς και Σεισμών καθώς και οδηγίες προφύλαξης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαυρέας δήλωσε: «Εν όψει των πολλών ατυχημάτων, της έλλειψης παιδείας και τις ζωές που χάνονται στην άσφαλτο, κάθε χρόνο, δημιουργήσαμε μία ομάδα, τεχνικά καταρτισμένων στον χώρο του αυτοκινήτου, προκειμένου να προσφέρουμε τις γνώσεις μας μέσω σεμιναρίων.  Σκοπός είναι αφ’ ενός να ενημερώσουμε για  τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου – σε καιρικές συνθήκες, σε ανώμαλο οδόστρωμα, σε ακραίες απαιτήσεις – και αφ’ ετέρου να δώσουμε στα νέα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορά τεχνολογίας μεταξύ ενός συμβατικού αυτοκινήτου και ενός αγωνιστικού. Γιατί  το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ένα μέσο διασκέδασης και όχι ένα όπλο στα χέρια του οδηγού. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι η αγνοία σκοτώνει και ότι όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι αγωνιστικά».

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Δεκεμβρίου στις 12 μ., στον προαύλιο χώρο των κτηρίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά (οδός Μαυρογένους 12, Καμίνια).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: