Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δόμνα Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε με την ενίσχυση 180 εκ. στους βρεφικούς σταθμούς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/04/2023

Μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στις ενεργητικές πολιτικές του υπουργείου στα τέσσερα τελευταία χρόνια

|> Στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην προσχολική αγωγή, που αποτελεί και ένα ισχυρό μέσο κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και τη σημασία της προσχολικής ηλικίας στη ζωή του κάθε ανθρώπου, καθώς καθορίζει την ποιότητα της ζωής του στην ενήλικη ζωή του, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Βουλή.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για τις ενεργητικές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε:

  • Αύξηση κατά 20% των δικαιούχων vouchers για πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Αύξηση κατά 30% των εισοδηματικών κριτηρίων για ένταξη στο πρόγραμμα.
  • Αύξηση κατά 10% της αξίας του κουπονιού, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί ο κάθε σταθμός στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα.
  • Ένταξη στο πρόγραμμα γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο.
  • Εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για την δημιουργία νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους βρεφικούς σταθμούς ή σε νέους ιδιωτικούς σε όλη την χώρα.

Και δήλωσε: «Πριν τέσσερα χρόνια δεσμευτήκαμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Το τηρήσαμε! Στην πολιτική οφείλουμε να ιεραρχούμε τις ανάγκες και να βάζουμε προτεραιότητες. Και αυτό ακριβώς κάνουμε. Γιατί για εμάς η προσχολική αγωγή είναι προτεραιότητα. Γιατί δίνει στα παιδιά μας τις βάσεις και τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί αποτελεί ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την δημιουργία μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Γιατί αυτό οφείλουμε να αφήσουμε σαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Μία κοινωνία στην οποία όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, δημιουργώντας νέους θεσμούς και πλαίσια που μας εξελίσσουν τόσο σαν άτομα, όσο και σαν κοινωνία».

Απάντηση