Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψάχνοντας για τα κύρια αίτια της τραγωδίας στο Θύνι…

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 10/08/2019

Δύο αδέλφια οι νεκροί και βαριά τραυματισμένη η αδελφή τους – Ο καταζητούμενος Γάλλος οδηγός του φουσκωτού παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο

|> Λίγο πριν τις 10 παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στο λιμεναρχείο ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού, το οποίο συγκρούστηκε χθες το βράδυ στο Πόρτο Χέλι με το βαρκάκι των τριών αδελφών, με αποτέλεσμα να γραφτεί μία νέα θαλάσσια τραγωδία, με δύο νεκρούς και μία  βαριά τραυματισμένη. Νεκροί είναι δύο αδέρφια από το Κρανίδι, ηλικίας 70 και 60 ετών και χαροπαλεύει η 60χρονη δίδυμη αδελφή του ενός.

Αμέσως μετά το δυστύχημα, σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Ναυτιλίας και με εντολή του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη στο σημείο μετέβησαν 4 πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ,κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ στην επιχείρηση της όποιας διάσωσης συμμετείχαν και ιδιωτικά σκάφη.

Συγκεκριμένα στην περιοχή -με εντολή υπουργού- μετέβησαν ο Α’ υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο περιφερειακός διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Ας δούμε με ιστορική σειρά το χρονικό της τραγωδίας όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, αμέσως μετά την είδηση για το δυστύχημα.

Σύγκρουση σκαφών, ανάσυρση δύο σορών
και σοβαρός τραυματισμός γυναίκας
στο Θύνι Αργολίδας

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.
Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Σε νεώτερη ανακοίνωση, αναφερόταν:

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνουν στην περιοχή ο Διευθυντής καθώς και δύο (02) στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προς διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό ατύχημα.

Αργότερα άλλη ανακοίνωση έγραφε…

Στο πλαίσιο της προανάκρισης αναφορικά με το ναυτικό ατύχημα και σύμφωνα με μαρτυρίες των αλλοδαπών επιβαινόντων του φουσκωτού σκάφους, υπήρχε ακόμη ένας επιβαίνων (αλλοδαπός άνδρας) φερόμενος ως χειριστής του σκάφους, ο οποίος μετά την προσέγγιση του σκάφους στην ακτή, διέφυγε και έκτοτε αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου…

Και πριν λίγο…

Προσήλθε πρωινές ώρες σήμερα, στη Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου, 44χρονος αλλοδαπός παρουσία δικηγόρου του ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ο χειριστής-ιδιοκτήτης του φουσκωτού σκάφους, που συγκρούστηκε βραδινές ώρες χθες με  λέμβο στην περιοχή Θύνι Αργολίδας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: