Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο ελληνικές εταιρείες πρωτοστατούν στις μεταφορές και στο ενιαίο εισιτήριο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 20/06/2023

Η “Hellenic Seaplanes’’ και η ‘’Aethon’’ συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο SIGN-AIR Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Σερβία

|> Σε ένα νέο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο, με την επωνυμία “SIGN-AIR“, που αφορά την δημιουργία πλατφόρμας για συνδυασμένες μεταφορές ή πολυτροπικά ταξίδια και την έκδοση ενιαίου εισιτηρίου για την χρήση των διαφορετικών μεταφορικών μέσων, συμμετέχουν οι δύο ελληνικές εταιρείες Hellenic Seaplanes και η Aethon Engineering με τον προϋπολογισμό του έργου να ξεπερνάει τα 5 εκ. ευρώ.

Το ευρωπαϊκό έργο αφορά την δημιουργία πλατφόρμας όπου θα προσφέρει ένα νέο σύνολο μεθοδολογιών και εργαλείων για τους παρόχους υπηρεσιών μεταφορών όπως λεωφορεία, καράβια, αεροπλάνα, τρένα, υδροπλάνα κ.ά και θα παρέχει  την δυνατότητα να εγγραφούν, να συνάψουν συμφωνίες κοινής χρήσης δεδομένων με άλλους παρόχους υπηρεσιών μεταφορών και να διαχειριστούν τις συμβατικές σχέσεις με στόχο οι επιβάτες να χρησιμοποιούν συνδυασμούς μέσων μεταφοράς (π.χ. αεροπλάνο-λεωφορείο-υδροπλάνο) με σκοπό να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Τις προηγούμενες ημέρες υπογράφτηκε η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση  και τους φορείς του έργου, μεταξύ των οποίων οι ελληνικές εταιρείες Hellenic Seaplanes και Aethon Engineering, όπου καθορίζονται τα πλαίσια ανάπτυξης και ολοκλήρωσης της πλατφόρμας SIGN-AIR στο πλαίσιο του Digital European Sky, ως μέρος του έργου SESAR.

Στο έργο SIGN-AIR συμμετέχουν 14 φορείς και εταιρείες από Ευρωπαϊκή Ένωση (Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία) και Σερβία:

 1. Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καταλονίας (UPC)
 2. Εθνική Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Γαλλίας (ENAC)
 3. Aethon Engineering Ελλάδα
 4. Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Επιβατών (ΕFP)
 5. lex Βέλγιο
 6. Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A.
 7. Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του UPC (CARNET)
 8. Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών Βαρκελώνης (ATM)
 9. SMART TICKETING ALLIANCE (STA)
 10. Αεροδρόμιο της Μπολόνιας Guglielmo Marconi
 11. Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου Σερβίας
 12. Δημόσια Εταιρεία Μεταφορών Emilia-Romagna Ιταλία
 13. Δημοτικές Μεταφορές μητροπολιτικής περιοχής Βαρκελώνης
 14. FRANCK DUMORTIER JURISTE (FD).

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Βαρκελώνη, ο ceo της Aethon Engineering Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους επεσήμανε:

«Με το έργο SIGN-AIR επιδιώκουμε μια πραγματική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών μέσων μεταφοράς με στόχο να προσφέρουμε ευκολία και ταχύτητα στους ταξιδιώτες. Αυτή είναι μια τολμηρή κίνηση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μεταφορών, καθώς θα διευκολύνει την ομαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση με πολλά μέσα και κυρίως με επίκεντρο τις αερομεταφορές.

Η πλατφόρμα του SIGN-AIR θα παρέχει μια σειρά πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους φορείς μέσω της ανάλυσης και αξιοποίησης των συμβάσεων. Συγκεκριμένα οι Πάροχοι θα έχουν πρόσβαση σε πρότυπα συμβάσεων απλοποιώντας τη νομική διαχείριση, ηλεκτρονική διαχείριση και παροχή πληροφοριών για κάθε σύμβαση σε ισχύ, πληροφορίες δρομολογίων που θα εμπλουτίζουν τις εφαρμογές έξυπνων κινητών (π.χ. Google Maps) με αποτέλεσμα την έκδοση ενός ενιαίου εισιτηρίου για χρήση του σε όλα τα μεταφορικά μέσα που θα χρησιμοποιήσει ο ταξιδιώτης»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους για την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Βαρκελώνη ανέφερε σχετικά:

«Η δημιουργία και λειτουργία της πλατφόρμας SIGN-AIR με την συμμετοχή μας,  αποτελεί καινοτόμα τεχνολογική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε εθνικό επίπεδο αλλά και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι επιλογές ενός πολυτροπικού ταξιδιού με συνδυασμό διαφορετικών μέσων πρέπει γίνεται εύκολα και οικονομικά για τους επιβάτες, να έχουν πρόσβαση και επιλογές … έτσι θα επέλθει η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου συστήματος όπου θα μπορείς με ένα εισιτήριο να φτάνεις στον προορισμό σου, με εναλλαγές μεταφορικού μέσου και δρομολογίων προς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς αλλά και νέων προορισμών.

Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, με την συμμετοχή μας στην πλατφόρμα του SIGN-AIR, μας δίνεται η ευκαιρία να εντάξουμε τα υδροπλάνα στα πολυτροπικά ταξίδια εξυπηρετώντας προορισμούς και εξασφαλίζοντας  την απόλυτη αεροπορική κάλυψη της Ελλάδας.

Η ενσωμάτωση των νέων καινοτόμων τεχνολογιών στην ζωή μας, όπως η πλατφόρμα SIGN-AIR, θα καταστήσουν τις συνδυασμένες μεταφορές αποδοτικότερες, θα ενισχύσουν την κινητικότητα, θα βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις και θα δημιουργήσουν καλύτερες υπηρεσίες για πολίτες και επιχειρήσεις».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: