Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο μαθητές από τα Τρίκαλα στη Β. Καρολίνα ως υπότροφοι για 2 προγράμματα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/04/2016

Επελέγησαν ανάμεσα σε 90

Ο Αλέξανδρος Λυμπίκης από το 4ο Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και η Ελευθερία Σίμου από το 5ο Λύκειο Τρικάλων θα μεταβούν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, καθώς επιλέχθηκαν από τους 90 Τρικαλινούς μαθητές που υπέβαλλαν αίτηση και έλαβαν υποτροφία για δύο προγράμματα: Το Ben Franklin και το EducationUSA Academy.
Μάλιστα, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Rebecca Fong, συνάντησε τους δύο μαθητές και τις οικογένειές τους, στο δημαρχείο Τρικκαίων και παρόντος του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, συζητήθηκαν ποικίλα θέματα, ενώ και η Rebecca Fong συνεχάρη τους δύο μαθητές.

Ο Αλ. Λυμπίκης θα μεταβεί στο Wake Forest University, στη Βόρεια Καρολίνα, για τέσσερις εβδομάδες, με το πρόγραμμα Ben Franklin, και θα συναντήσει μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Η Ελευθερία Σίμου θα μετάσχει στο πρόγραμμα EducationUSA Academy, σε άλλο πανεπιστήμιο, επίσης για τέσσερις εβδομάδες, για εκπαιδευτικά προπαρασκευαστικά μαθήματα.

Οι δύο μαθητές που επελέγησαν για τις υποτροφίες έστειλαν τα βιογραφικά τους μαζί με άλλους 90 μαθητές από τα Τρίκαλα. Ακολούθησε συνέντευξη που παραχωρήθηκε στον μορφωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ, όπου η αξιολόγηση αφορούσε την προσωπικότητα των μαθητών.

Απάντηση