Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δώδεκα επιχειρήσεις για τον επαναπατρισμό εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/04/2024

Στο πλαίσιο του μηχανισμού διασύνδεσης Rebrain Greece του υπουργείου Εργασίας

|> Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη 12 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είχε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με την γενική γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη και τον γενικό διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνο Αγραπιδά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης/ταλέντων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ζήτημα που επηρεάζει καίρια την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων και εν γένει της ελληνική οικονομίας.

Στην συζήτηση των δύο πλευρών αναδείχθηκε ο καίριος ρόλος των συνεργειών του δημόσιου τομέα και του ελληνικού επιχειρείν με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να αντιμετωπιστεί συλλογικά το φαινόμενο του brain drain.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πέραν των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία για την ανάσχεση του φαινομένου, έχει θεσμοθετήσει, τον Σεπτέμβριο του 2023, τον μηχανισμό διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους στην συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν οι: Alpha Bank, GEK Terna, Ernst & Young, OTE, ΔΕΗ, Viohalco, Elvalhalcor, Cenergy Holdings, Lamda Developments, AANG Holdings Group, DEMO Pharmaceutical, Archirodon.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανακοινώνει την διοργάνωση της πρώτης σε σειρά εκδήλωσης ειδικού σκοπού στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises» στην οποία θα συμμετάσχουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις με σκοπό να προσελκύσουν Έλληνες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης που σταδιοδρομούν στη Βρετανία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: