Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δύο νέες Πρωτοβουλίες Πολιτών ενεργοποιούνται από την ΕΕ

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/07/2021

Εάν μια Πρωτοβουλία λάβει ένα εκατ. δηλώσεις υποστήριξης εντός 1 έτους από τουλάχιστον 7 κράτη – μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει

|> Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να καταχωρίσει δύο Ευρωπαϊκές Πρωτοβουλίες Πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «European EcoScore» (για τη θέσπιση ενός ευρωπαϊκού συστήματος μέτρησης των περιβαλλοντικών επιδόσεων των οχημάτων) και «Save cruelty-free cosmetics – Commit to a Europe without animal testing» (για την κατάργηση των δοκιμών καλλυντικών σε ζώα).

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι δύο πρωτοβουλίες είναι νομικά παραδεκτές, καθώς πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Στο παρόν στάδιο, η Επιτροπή δεν έχει αναλύσει την ουσία των πρωτοβουλιών. Μετά τη σημερινή καταχώριση των δύο ΕΠΠ, οι διοργανωτές μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών. Εάν μια ΕΠΠ λάβει 1 εκατ. δηλώσεις υποστήριξης εντός 1 έτους από τουλάχιστον 7 διαφορετικά κράτη μέλη, η Επιτροπή θα πρέπει να αντιδράσει.

Η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει είτε να δώσει συνέχεια στο αίτημα είτε όχι, και σε αμφότερες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένη να εξηγήσει το σκεπτικό της. Το πλήρες δελτίο Τύπου είναι διαθέσιμο εδώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: