Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αίσθηση από την τοποθέτηση Μεϊμαράκη στους Δελφούς

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 01/03/2019

Είναι ξεπερασμένες για την ΕΕ οι διαχωριστικές γραμμές “δεξιός, κεντρώος, αριστερός”…

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω των μελών της αλλά και υψηλόβαθμων αξιωματούχων συμμετέχει και εφέτος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (28/2 – 3/3).

Συγκεκριμένα, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης συμμετείχε στην χθεσινή επίσημη τελετή έναρξης, η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας  Μαρίγια Γκαμπριέλ συμμετέχει σήμερα σε συνεδρία για «Ευρωπαϊκές εκλογές, ψευδείς ειδήσεις και δημοκρατία», ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο 2/3 το μεσημέρι σε συζήτηση και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει αύριο το απόγευμα σε συζήτηση με θέμα: «O Δρόμος για το Sibiu και μετά».

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «εγώ θέλω να εκφράσω τον μέσο Έλληνα- Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει, θέλει να αναπτυχθεί, θέλει να μεγαλουργήσει, θέλει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, θέλει ασφάλεια μέσα σε μία μεγάλη και δυνατή Ευρώπη».

Για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πλέον κρίσιμες για την Ευρώπη, δεν θα είναι το «Αριστερά – Δεξιά» ή το «φιλοευρωπαίοι – ευρωσκεπτικιστές», ούτε το δίλημμα των εκλογών του 2014 «Μνημόνιο – αντιμνημόνιο», αλλά το αν πιστεύουν σε μία μεγαλύτερη, πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, ακόμα σημείωσε: «Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει να αντιμετωπίσει πολλά διλήμματα και πολλές προσκλήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι, από κοινού, να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε για το καλό των χωρών μας και της Ελλάδας και με ανθρώπους από το χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, γιατί αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν».

«Πεποίθησή μου είναι», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, «ότι για μία δυνατή και ανταγωνιστική Ευρωζώνη, προϋπόθεση είναι ο ήρεμος διάλογος με επιχειρήματα –που διαθέτει η ΝΔ- και η ενιαία φωνή στην ΕΕ. Αυτά τα δύο θα παίξουν καταλυτικό ρόλο και για το καλό της χώρα μας και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Σχολιάζοντας την άνοδο των λαϊκιστών και ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό, το οποίο βρήκε έδαφος λόγω των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη και του μεταναστευτικού, αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «στόχος όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: