Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Είναι ψέμα ο “δυτικός πολιτισμός”, ή άλλως ο “ευρωπαϊκός πολιτισμός”

FLASH στις 20/05/2024

Όσοι επιμένουν στον “δυτικό πολιτισμό”, ας σπουδάζουν τις πανεπιστημιακές τους ανοησίες

Νίκος Ι. Καραβέλος* |> Ψέμα ότι η δυτική βαρβαρότητα έχει λίκνο τον ελληνικό πολιτισμό. Ελληνικός πολιτισμός είναι η Αρχαιότητα, είναι το Βυζάντιο, είναι οι αγώνες για την απελευθέρωση που ξεκίνησαν λίγα χρόνια μετά την Άλωση με τον Κροκόδειλο Κλαδά, είναι ο πρώτος Διαφωτισμός, είναι η Εθνεγερσία, είναι οι αγώνες του 1912-13, στους οποίους σκοτώθηκε μαχόμενος ο εργάτης της ποίησης Λορέντζος Μαβίλης, είναι η Εθνική μας Αντίσταση, ο Κυπριακός Αγώνας και κάθε αγώνας μέχρι σήμερα και ύστερα από σήμερα!

Δεν υπάρχει δυτικός πολιτισμός, ούτε ανατολικός, ούτε βόρειος, ούτε νότιος, όπως δεν υπάρχει βορειοδυτικός ή νοτιοανατολικός και τα ρέστα. Μην ακούμε τις αγέλες των “δυτικοτραφών” καθηγητών που, δεκαετίες, μας γεμίζουν με πανεπιστημιακό σανό.

Ο πολιτισμός ανέκαθεν έχει δυο χαρακτηριστικά: Την τοπικότητα και την χρονικότητα. Επομένως υπάρχει ρωσικός, κινεζικός, ιταλικός, γερμανικός, ελληνικός, σερβικός κτλ πολιτισμός και σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Πλην ίσως τις περιπτώσεις πολυεθνικών κρατών και πολιτισμών και όχι οικονομικών μορφωμάτων τύπου ΕΕ. Τα υπόλοιπα δεν είναι μόνο ανοησίες, είναι “δυτικές” (κουτο) πονηριές. Πονηριές για να μαγειρέψουν τον αναγκαίο πολιτιστικό χυλό, για εξουσία και μόνο.

Το ότι ο Γκαίτε ή ο Μπετόβεν, ο Λωτρέκ και άλλοι γεννήθηκαν κατά Δύση μεριά, δεν αλλοιώνει την αλήθεια, γιατί αυτοί δεν είχαν καμμιά ευθύνη για την βαρβαρότητα της “συλλογικής Δύσης”, εκτός ίσως που δεν φώναξαν όσο έπρεπε, όταν οι ηγέτες της που τους έτρεφαν βουτούσαν στο αίμα των ιθαγενών.

Και για όσους επιμένουν ακόμη στον “δυτικό πολιτισμό”, και σήμερα πολλοί υπάρχουν πολιτισμένοι που σιωπούν για τις γενοκτονίες σε βάρος των λαών. Αυτοί μπορούν ελεύθερα να σπουδάζουν τις πανεπιστημιακές τους ανοησίες, βουτηγμένες στην δυτική αμάθεια και στο αίμα.

(*) Ο κ. Νίκος Ι. Καραβέλος, είναι δικηγόρος και λογοτέχνης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: