Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΒΕΠ: Για την κατάρτιση και την πιστοποίηση 2500 εργαζομένων

Χωρίς κατηγορία στις 18/10/2014

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), συνεχίζοντας και αναπτύσσοντας με συστηματικό τρόπο την αξιοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, σχεδίασε και ξεκίνησε να υλοποιεί μία νέα Πράξη, προϋπολογισμού 12 εκ. €, χρηματοδοτημένη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Κορμός του νέου έργου του  ΕΒΕΠ είναι ένα Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης 2.500 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε βιομηχανικούς κλάδους, διάρκειας 250 ωρών, με θεωρία και πρακτική άσκηση.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ V

Όσοι συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, οι «ωφελούμενοί» του, θα εφοδιαστούν με σύγχρονες επαγγελματικές γνώσεις σε 11 τεχνικές ειδικότητες. Μετά το πέρας της εξειδικευμένης κατάρτισης,  θα ακολουθήσουν  εξετάσεις Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας, μέσα από τις οποίες οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό κατά ISO / IEC 17024 σε μία από τις ειδικότητες της κατάρτισης. O ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Κατάρτισης και θα συμμετάσχει στις εξετάσεις για την Πιστοποίησή του, θα λάβει Εκπαιδευτικό Επίδομα 1.750 €, μικτά.

Η επιλογή των εργαζομένων και αυταπασχολούμενων, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα θα γίνει μετά από συγκεκριμένη και απόλυτα διαφανή αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα βασικά κριτήρια επιλογής, που διακρίνονται και στον τίτλο της Πράξης, όπως προαναφέρεται, έχουν οριστεί σε συμφωνία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», η οποία επιβλέπει και ελέγχει το Πρόγραμμα.

Αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες θα περιλαμβάνονται στη δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής, με την οποία θα ανοίξει το νέο Πρόγραμμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Για την ανάληψη του Προγράμματος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,  κ. Βασίλης Κορκίδης, με σχετική επιστολή του σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ, επισημαίνει:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό  Επιμελητήριο Πειραιώς έχει αναλάβει να αναπτύξει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχους, να  υποστηρίξει την κοινωνία, που έχει πληγεί βαριά από την κρίση, να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα, να δώσει νέα ώθηση στην εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα. Κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες αυτές του Ε.Β.Ε.Π. έχει η ολοκληρωμένη και συστηματική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αλλά με το σκεπτικό όχι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά να πιάσει τόπο κάθε ευρώ.

Το νέο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 2.500 εργαζομένων στη βιομηχανία του Πειραιά και του Θριάσιου, που μας εμπιστεύθηκε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως επιστέγασμα της τεχνογνωσίας, εμπειρίας και κυρίως της αξιοπιστίας μας, αποτελεί μία νέα, σημαντική πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευθύνη για το ΕΒΕΠ.

Πρόκληση ώστε, να αξιοποιηθεί πλήρως από τους εργαζόμενους στους οποίους, κατά προτεραιότητα απευθύνεται, για να βελτιώσουν και να πιστοποιήσουν τις δεξιότητες τους, ισχυροποιώντας τη θέση τους στη παρούσα αλλά και τη μελλοντική αγορά εργασίας.

Ευθύνη ώστε, να ανταποκριθεί το ΕΒΕΠ στα αιτήματα των επιχειρήσεων μελών του, που επανειλημμένα έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη για εργατικό δυναμικό εφοδιασμένο με εξειδικευμένες, σύγχρονες και πιστοποιημένες γνώσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς.

Η βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού συνεπάγεται καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρηση, ισχυρότερη παρουσία στη δοκιμαζόμενη από την ύφεση αγορά, οδηγεί σε νέες προκλήσεις και αναδεικνύει νέες προοπτικές, εφάμιλλες με το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Σε συνθήκες όμως κρίσης και οικονομικής στενότητας, γνωρίζοντας ότι είναι αδύνατον για την επιχειρηματικότητα να επωμιστεί το κόστος βελτίωσης της απασχολησιμότητας στην αγορά εργασίας, οφείλουμε να αξιοποίησουμε ένα «πολύτιμο εργαλείο», που αναλαμβάνει σημαντικό μερίδιο αυτού του κόστους. Με αυτό το τρόπο επιβεβαιώνουμε στην πράξη ότι το Επιμελητήριό μας είναι δίπλα στις επιχειρήσεις μέλη του, προσφέροντας τρόπους και δρόμους συστηματικών και αποτελεσματικών συνεργασιών, αλλά κυρίως χρήσιμων και ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Καλώ λοιπόν εργοδότες και εργαζόμενους, με υπευθυνότητα, σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, να ενεργήσουμε συνδυαστικά, αλληλέγγυα και με κοινούς στόχους, να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στην ευαίσθητη βιομηχανική περιοχή ευθύνης του ΕΒΕΠ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: