Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΒΕΠ: Επιστολή επτά σημείων προς Μητσοτάκη χωρίς οικονομικά αιτήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 01/09/2023

Εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 87ης ΔΕΘ και διαβιβάστηκε στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς

|>Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) διαβίβασε στους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, προς ενημέρωση και ενέργειές τους, την επιστολή που εστάλη στις 31/8/23, στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επιγραμματικά στην επιστολή του προέδρου του δ.σ. του ΕΒΕΠ διατυπώνονται οι εξής 7 μεταρρυθμιστικές προτάσεις:

  1. Δημιουργία «smart cargo drone ports» για μικρό-αερομεταφορές εμπορευμάτων
  2. Επανεκκίνηση της ναυπηγικής μας βιομηχανίας με ευρωπαϊκούς ανταγωνιστικούς όρους και προϋποθέσεις
  3. Επέκταση του ΒΙ.ΠΑ Σχιστού σε όμορη έκταση για «επιχειρηματικό πάρκο»
  4. Παροχή «free bonus» στους εργαζόμενους των κερδοφόρων επιχειρήσεων
  5. Ενίσχυση του διαμετακομιστικού έργου των ελληνικών λιμανιών με την εφαρμογή «dry port»
  6. Εφαρμογή των εργασιακών κοινοτικών οδηγιών με την ενσωμάτωσή τους στο επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
  7. Αξιοποίηση των τοπικών Επιμελητηρίων ως Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων για επενδυτικές και εξαγωγικές δραστηριότητες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και του ΠΕΣΑ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά:

«Στην καθιερωμένη επιστολή μας στον Πρωθυπουργό ενόψει Δ.Ε.Θ. και με την ευκαιρία της αφετηρίας μιας αισιόδοξης πορείας προς την Ελλάδα του 2030, ενσωματώσαμε μία δέσμη 7 μεταρρυθμιστικών σημείων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Επισημαίνω, πως συνειδητά το Επιμελητήριό μας επέλεξε να υποβάλει φέτος στην ελληνική κυβέρνηση “επιχειρηματικές προτάσεις” και να μην καταθέσει οικονομικά αιτήματα με δημοσιονομικό κόστος, όχι βεβαίως γιατί δεν υπάρχουν, αλλά για να τύχουν μιας αποτελεσματικής παρέμβασης από τα συναρμόδια υπουργεία, προς άμεση υλοποίηση. Είναι ώρα πράξης, για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις επενδυτικός μαγνήτης και οι ΜμΕ να δώσουν το στίγμα της διαδρομής στη βιώσιμη ανάπτυξη. “Θαρσείν χρη, τάχ’ αύριον έσσετ’ άμεινον”. Όντως, χρειάζεται θάρρος για να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: