Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο Πολεμικό Μουσείο η εικαστική εναρκτήρια δράση “Ευ Αγωνίζεσθαι” για τον “Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας ‘20”

Flash στις 20/06/2020

Εγκαίνια Δευτέρα 22/6 στις 7 μμ – Θα τιμηθούν επιφανείς της Ολυμπιακής Οικογένειας – Συμμετέχουν δεκάδες εικαστικοί και η επιμέλεια είναι της Αννίτας Πατσουράκη

|> Συνεχίζονται οι δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας  στο πλαίσιο του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020», μετά την αναβολή τους λόγω των μέτρων για τον Covid -19, με την έναρξη της Εικαστικής Έκθεσης «Ευ Αγωνίζεσθαι», στο Πολεμικό Μουσείο.

Η έναρξη της Εικαστικής Έκθεσης θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιουνίου στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, στις 7 μμεν όψει της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου). Η έκθεση είχε παρουσιασθεί αρχές Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Στην έναρξη της Εικαστικής Έκθεσης «Ευ Αγωνίζεσθαι» θα τιμηθούν επιφανή μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας: ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, οι αντιπρόεδροι της Διεθνούς Εκεχειρίας πρ. πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και η πρ. υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Ιωάννης Μελισσανίδης, Βαλέριος Λεωνίδης  και υποστηρικτές των δράσεων της Συμπολιτείας Ολυμπίας (ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, ΟΠΑΠ).

Στην Έκθεση «Ευ Αγωνίζεσθαι» συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες (αλφαβητικά):  Άγγελος, Πασχάλης Αγγελίδης, Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου, Άκης Βασιλόπουλος, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Πηνελόπη Γαΐτη, Σπύρος Γεώργας, Κωστής Γεωργίου, Βασίλης Γκίζας, Χαράλαμπος Γκούμας, Όλγα Γουλανδρή, Γιάννης Γουρζής, Δημοσθένης Δαββέτας, Εύα Διβάρη, Κώστας Ευαγγελάτος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Μαρία Καλατζή, Εβίτα Κανέλλου, Kelly, Κωνσταντίνος Κερεστετζής, Αγγέλικα Κοροβέση, Μάγδα Κούρκουλου, Μαρία Κτιστοπούλου, Απόστολος Λάβδας, Γρηγόρης Λαγός, Κυριάκος Λαζαρίδης, Έλλη Λυραράκη, Jose Oriol Martinez (πρόξενος Κούβας), Ηλ. Ματθαιόπουλος, Δημήτρης Μηλιώνης, Αντρέας Μητρόπουλος, Βαγγέλης Μήτσου, Στέλλα Μιμίκου, Μιχάλης Μιναριτζόγλου, Αλέξανδρος Μουστάκας, Βαγγέλης Μουστάκας, Νάντια Μπαράκου, Γιώργος Ξενούλης, Αλεξάνδρα Παλάσκα, Άγγελος Παναγιωτίδης, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης, Ρούλα Πάππας- Τσιώτα, Ιωάννα Παρασκευά, Αλτιίν Πατσέλης, Γιώργος Ρούσσης, Γιώργος Σαμαράς, Παύλος Σάμιος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Κώστας Σπυριούνης, Γιώργος Σταθόπουλος, Δημήτρης Ταλαγάνης,  Άγγελος Τζιάρα, Γιώργος Τουρκοβασίλης, Δημήτρης Φόρτσας, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ποτουρίδης Σταύρος (με συλλογή αναμνηστικών), Ζωή Σαββίνα (ποιητική και εικαστική παρέμβαση). 

 • Η επιμέλεια της εικαστικής έκθεσης είναι της ιστορικού Τέχνης Αννίτας Πατσουράκη. 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας Τρίτη και Τετάρτη είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του Μουσείου 10:00 έως 17:00. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά σεβόμενοι στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η προσέλευση θα πραγματοποιείται με ραντεβού και πάντα με τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών, τα οποία θα υπάρχουν και στην είσοδο του φουαγιέ. Ραντεβού τηλ.: 6942.088015 και 6974.455288. 

Η εικαστική έκθεση και οι βραβεύσεις όπως και όλες οι δράσεις που έχουν προγραμματισθεί για το 2020 στο πλαίσιο του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020», διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, με συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, Συνεργαζόμενο Φορέα Υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Θεσμικούς Φορείς Υποστήριξης τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Σπάρτης, τελούν υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών και Τουρισμού, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του ΕΟΤ, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Τεχνικό Φορέα Υποστήριξης το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ, το Πρώτο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), το RunningNews.gr, τον Αθήνα 9.84 κ.ά

Σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Προσπαθώντας να κρατήσουμε ζωντανή στη μνήμη μας την ιστορία και τις αξίες του τόπου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Υποστηρικτές μας για τη στήριξη και συνδρομή τους η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση και επίτευξη του σκοπού μας: ΟΠΑΠ Α.Ε., ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avance car rental, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Ανακύκλωση Συσκευασιών, FARGECO Hellas, λουξ, Ζαγόρι, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Εθνική Ασφαλιστική, Κτήμα Μερκούρη, ζυμαρικά ΗΛΙΣ, Καλομοίρης ΗΛΒΙΓΑΛ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής Ηλείας, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, ΟΕΣΗ, Bioilis“.

>> Περισσότερες πληροφορίες:  http://routeoftruce.gr/ και  στο τηλ. 6942088015 (Κων. Κοντογιάννης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Ευ Αγωνίζεσθαι»

Εικαστική Έκθεση και Βραβεύσεις

Δευτέρα  22 Ιουνίου 2020

Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

 • 7.00 μ.μ. Έναρξη
 • 7.10 μ.μ. Χαιρετισμός Σοφίας Χίντζιου Κοντογιάννη, πρόεδρος Συμπολιτείας Ολυμπίας
 • 7.15 μ.μ.  Ερμηνεία Ολυμπιακού Ύμνου από την ερμηνεύτρια, τραγουδοποιό και ηθοποιό κα Σαβίνα Γαβαλά
 • 7.30 μ.μ. Έναρξη βραβεύσεων, προβολή σύντομου βίντεο και χαιρετισμοί επισήμων:
  • Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της ΕΟΕ
  • Ισίδωρος Κούβελος,  πρόεδρος της ΔΟΑ, 
  • Γεώργιος Παπανδρέου πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας
  • Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας 
  • Σπύρος Γιαννιώτης, Ολυμπιονίκης
  • Ιωάννης Μελισσανίδης, Ολυμπιονίκης
  • Βαλέριος Λεωνίδης, Ολυμπιονίκης
  • Απαγγελία των ποιημάτων της Ιλεάνας Κλοκώνη «Χέρι –χέρι» από τη μαθήτρια Βασιλική Κλάδη και «Ιερός Σκοπός» από τον μαθητή Παρασκευά Φλέσσα.
  • Υποστηρικτές δράσεων της Συμπολιτείας Ολυμπίας (ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, ΟΠΑΠ).
  • Δρ. Φιλοσοφίας Φώτης Χρήστου απόδοση από το «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Σεφέρη.

Απάντηση