Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με διαμαρτυρίες ανέργων τα εγκαίνια της έκθεσης “100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914 – 2014”

Χωρίς κατηγορία στις 15/12/2014

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014», στις αίθουσες του κτιρίου της Ένωσης Συντακτών, επί της οδού Ακαδημίας.

Η έκθεση που οργανώθηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, περιλαμβάνει σημαντικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής δημοσιογραφίας με έργα και ντοκουμέντα από τη συλλογή και το αρχείο της Ένωσης, τα περισσότερα από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

«Στα 100 χρόνια παρουσίας της βρέθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων που δίνουν οι λειτουργοί του Τύπου για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τη δημοκρατία και τον πολιτισμό, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Με δεδομένη, λοιπόν, την μέχρι τώρα λαμπρή πορεία της, μια πορεία αγωνιστική, αλλά και την αγάπη των λειτουργών του Τύπου για την ενημέρωση, το μέλλον της διαγράφεται λαμπρό, όπως της αξίζει» τόνισε στο χαιρετισμό που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

ESHEA ROUSΗ πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της έκθεσης, ανέφερε: «Όπως στο παρελθόν, πετύχαμε πολλά πράγματα και είμαστε υπερήφανοι για αυτά, έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα για την αλήθεια, τον αγώνα για την αξιοπρέπεια, τον αγώνα για την αλληλεγγύη. Στον δύσκολο αλλά και όμορφο αυτόν αγώνα έχουμε σπουδαία παρακαταθήκη το έργο των προηγούμενων γενεών, τόσο αυτών που έχουν φύγει από κοντά μας, αλλά αποτελεί τιμή μας να λέμε ότι είμαστε συνάδελφοί τους, όσο και αυτών που είναι ακόμα μαζί μας και σήμερα τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας. Με αυτήν την παρακαταθήκη και με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε, καθώς, τη σκυτάλη που μας παρέδωσαν οφείλουμε να τη δώσουμε και εμείς με ασφάλεια και προοπτικές».

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ είχαν συγκεντρωθεί άνεργοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ και δημιουργήθηκε κάποια φασαρία, όταν δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις από τους άνεργους ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μάρα Ζαχαρέα, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Σοφία Βούλτεψη και ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: