Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσημη “είσοδος” της EBRD – Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης/Ανάπτυξης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 02/03/2016

Χθες τα εγκαίνια

Εγκαινιάστηκαν χθες στην Αθήνα, τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη και του προέδρου της τράπεζας, Σούμα Τσακραμπάρτι (φωτό).

Στον χαιρετισμός του ο κ. Σταθάκης, δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή, που ακολούθησε την υπογραφή συμφωνίας τον Μάιο του 2015 για τη δραστηριοποίηση της τράπεζας στην Ελλάδα με ένα σημαντικό ετήσιο ποσό μέχρι το 2020. Η τράπεζα εδώ και έξι μήνες έχει επενδύσει περίπου 300 εκατ. ευρώ τόσο στον τραπεζικό τομέα, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και ενισχύοντας τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα. Η τράπεζα έχει θέσει αρχικά ως στόχο την ενθάρρυνση των ξένων και εγχώριων επενδύσεων, την προώθηση των εξαγωγών καθώς και την εμβάθυνση της περιφερειακής ολοκλήρωσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακραμπάρτι, είπε:

«Γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε σημαντικά στη διαδικασία αποκατάστασης της Ελλάδας. Από τότε που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στην Ελλάδα έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και έχουμε πλέον βάλει τα θεμέλια για μια αποτελεσματική συνεργασία. Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να δραστηριοποιηθούμε ώστε να κινητοποιήσουμε τις επενδύσεις, να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα και να ενδυναμώσουμε την περιφερειακή ολοκλήρωση».

Απάντηση