Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημιουργία e-πλατφόρμας για την στήριξη του πειραϊκού εμπορίου

Χωρίς κατηγορία στις 19/02/2022

Εγκαινιάζεται παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, το ΙΝΕΜΥ και την ΕΣΕΕ

|> Μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του εγκαινιάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, με την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την στήριξη και προβολή των πειραϊκών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΕΣΠ, που υλοποιείται  στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά, του ΙΝΕΜΥ, της ΕΣΕΕ και του ΕΣΠ, για την υλοποίηση μιας σειράς κοινών δράσεων που θα επιτρέψουν στην πειραϊκή αγορά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό της χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη.

Η δράση ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. του ΕΣΠ στις 14/2 και έρχεται σε συνέχεια σημαντικών πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής Πειραιά για τη στήριξη της πειραϊκής αγοράς, όπως το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κ.ά.

Στην πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν όλες τις πειραϊκές επιχειρήσεις -εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικές επιχειρήσεις κ.ά.- για να μεταβούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στην ψηφιακή εποχή, να αποκτήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να ανταποκριθούν καλύτερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς και των πελατών τους προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Το πολύτιμο αυτό εργαλείο συνδυαστικά και με την εξέλιξη του Πειραιά σε συγκοινωνιακό κόμβο, τα έργα ζωτικής σημασίας που έχουν δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή που προγραμματίζεται να αναβαθμίσουν την εικόνα και θα ενισχύσουν τη δυναμική της πόλης, τα πολλά σημεία ιστορικού, πολιτιστικού, τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτει και να αναδείξουν την τοπική αγορά αλλά και την πόλη γενικότερα σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή ξεχωριστό προορισμό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: