Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 27/04/2017

Καιρός ήτανε…

|> Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γενικού γραμματέα Διονύση – Χαράλαμπου Καλαματιανού και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτη, πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Κέντρου Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTS) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πύργο (11ος όροφος) του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου και θα στεγάζεται πλέον το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, παρευρέθησαν επίσης, οι υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης Παρασκευάς, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη του εν λόγω Κέντρου, καθώς και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Κουρουμπλής είπε:

«Έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, ένα διαχρονικό αίτημα αναβάθμισης του ρόλου μιας τόσο κρίσιμης Υπηρεσίας, που έχει την ευθύνη να προλαβαίνει, να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τα πλοία ώστε να αποφεύγονται τα οποιαδήποτε προβλήματα, μια πολύ ουσιαστική, παρεμβατική υπηρεσία, η οποία ήταν σχεδόν – ας μου επιτραπεί η έκφραση, “στα αζήτητα”, λόγω του χώρου στον οποίον είχε εγκατασταθεί – σήμερα, μετά από προσπάθειες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, εγκαθίσταται σε έναν εξαιρετικά αξιοπρεπή χώρο.

 Ο νέος χώρος προσφέρει όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκεί αυτή η νευραλγικής σημασίας υπηρεσία, τα καθήκοντά της. Παράλληλα μεριμνούμε και φροντίζουμε για τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέλαβαν την ιδέα να γίνει αυτή η μεταφορά και εργάστηκαν σταθερά και αποφασιστικά στο να είμαστε σήμερα εδώ. Θέλω λοιπόν να ευχηθώ στα στελέχη της Υπηρεσίας καλή δουλειά. Να συνεχίσουν με το ίδιο, έντονο ενδιαφέρον να προσφέρουν υπηρεσίες, διότι είναι μεγάλο το γεγονός της εμπιστοσύνης που εκδηλώνει η πολιτεία σε στελέχη στα οποία αναθέτει τέτοιου είδους πολύ σημαντικές και λεπτές υπηρεσίες».

Απάντηση