Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ το master plan της ΟΛΠ Α.Ε.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 09/10/2019

Το επενδυτικό πλάνο είναι ύψους 611,8 εκατ. ευρώ – Διαμαρτυρίες και αντιδράσεις από τους δήμους

|> Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) επιβεβαιώθηκε η έγκριση του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. που εξετάσθηκε από την επιτροπή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 25ης Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος αντιδρούν, ενώ μια εισήγηση του Νίκου Μπελαβίλα δημιουργεί ερωτηματικά, σχετικά με το master plan.

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για την έγκριση, αναφέρει

Μια μεγάλη επένδυση, εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα, ύψους 611,8 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Σημαντικά εμπόδια ξεπεράστηκαν.

Σε ό,τι αφορά τα δύο νέα έργα που προτάθηκαν από την ΟΛΠ Α.Ε. στα τέλη Αυγούστου:

1. Η ΟΛΠ Α.Ε. – σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν της σημερινής συνεδρίασης – απέσυρε την πρόταση για την επέκταση του Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, ο οποίος και παραμένει ως έχει.

2. Για την επέκταση του Container Terminal, η ΕΣΑΛ αποφάσισε ότι οι συνθήκες στην παρούσα φάση, δεν είναι ώριμες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Με την σημερινή απόφαση της ΕΣΑΛ ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του master plan της ΟΛΠ Α.Ε. και ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: